Russische romantiek in Kooger Kerk

ZUID-SCHARWOUDE - Russisch Vocaal Ensemble Soedarynja presenteert zondag 27 oktober een hoogstaande muzikale middag in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude. Het maakt een muzikale wereldreis door Rusland met bariton Ronald Willemsen en de Japanse meesterpianiste Yukiko Hasegawa.

Ronald zingt het indrukwekkende lied Zjoeravli over kraanvogels, waarbij Yukiko hem begeleidt. Het duo brengt meer Russische pareltjes, waaronder 'Aria 22' van Hilarion. De getalenteerde Yukiko maakt daarnaast met groot gemak uitstapjes naar andere muzikale werelden. Dat laat ze horen in solostukken als 'Widmung' van Schumann/Liszt en 'Alborada del gracioso' van Ravel.

Damesensemble Soedarynja is een a capella koor onder leiding van de Alkmaarse Svetlana Tsariova. De dames maken het publiek blij met Russische romantische chansons, volksmuziek en bijzondere sacrale werken. Een enkel werk wordt op viool begeleid door Alevtina Shiryajeva.

Adres: De Koog 30, Zuid-Scharwoude. Aanvang 14.30 uur. Kaarten zijn te koop op de middag zelf, reserveren via 06-28432145, e-mail: w.dhondt@telfort.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten