"Fijn wonen in Sint Pancras met vriendelijke mensen en grote onderlinge betrokkenheid."
"Fijn wonen in Sint Pancras met vriendelijke mensen en grote onderlinge betrokkenheid." ((Foto: gemeente Langedijk))

Felicitaties voor echtpaar Zoetmulder-de Graaf

SINT PANCRAS - Burgemeester Leontien Kompier feliciteerde namens het gemeentebestuur het echtpaar Zoetmulder - de Graaf uit Sint Pancras met hun zestigjarig huwelijk. Ze bezocht het echtpaar maandag 7 oktober en schonk hen een ingelijste huwelijksakte.

Burgemeester Leontien Kompier feliciteerde namens het gemeentebestuur het echtpaar Zoetmulder - de Graaf uit Sint Pancras met hun zestigjarig huwelijk. Ze bezocht het echtpaar maandag 7 oktober en schonk hen een ingelijste huwelijksakte. Het echtpaar trouwde op 6 oktober 1959 in Voorburg. Ze woonden aanvankelijk in Den Haag, Voorburg en Rotterdam en verhuisden vervolgens naar Alkmaar omdat de heer Zoetmulder voor de Hoogovens ging werken. Het echtpaar woont sinds 27 jaar met veel plezier in Sint Pancras Ze houden van het dorpse karakter, "Het is hier mooi wonen met vriendelijke mensen en de grote onderlinge betrokkenheid van de inwoners. Het echtpaar geniet van hun grote tuin en moestuin, die ze overigens met enige hulp zelf onderhouden Verder houden ze bijen en maken ze(bijen)waskaarsen. Het echtpaar heeft twee kinderen en vier kleinkinderen.

Het jubilerende echtpaar was altijd maatschappelijk en sociaal actief, onder andere in het verenigingsleven. Mevrouw Zoetmulder-de Graaf was actief voor de EHBO, het Rode kruis en de marathoncommissie op De Meent. Voor deze activiteiten is ze zelfs koninklijk onderscheiden in 2005. De heer Zoetmulder was medeoprichter van de volkstuinenvereniging Kromme Sloot en was tot voor kort actief bij de Bijenvereniging Hollands Midden.

Het echtpaar gaf aan de burgemeester een traktatie mee voor de gemeenteraad, heerlijk Westfriese krentenmik. Het college heeft dit dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering uitgedeeld aan de raadsleden. Ook genoten de wethouders en de burgemeester er zelf van. 

Marsha Bakker
Meer berichten