En... actie! Juwelier Ed Ydo is binnenkort op televisie te zien bij RTL Z.
En... actie! Juwelier Ed Ydo is binnenkort op televisie te zien bij RTL Z. ((Foto: aangeleverd))

Juwelier Ed Ydo beleeft televisiedebuut bij RTLZ

NOORD-SCHARWOUDE - Juwelier Ed Ydo werd enkele tijd geleden benaderd door de redactie van het informatieve programma De Barometer van RTL Z. Zij zochten bedrijven die passie voor hun ambacht hebben en dit willen delen met Nederland. Bij Ed Ydo waren ze aan het juiste adres!

De juwelierszaak is al weer bijna 35 jaar gevestigd aan de Dorpsstraat te Noord-Scharwoude. Eigenaar Ed heeft het ambacht hoog in het vaandel. In de drukke winkel kan men terecht voor nieuwe producten, maar ook de reparaties en het nieuwwerk wordt door het Ydo-team vakkundig bekeken en aangenomen.

Tiny Ydo vertelt: "De 'passie voor het ambacht' zit er bij Ed al in vanaf de start op de vakschool. In 1985 nam hij de grote stap om voor zichzelf te beginnen in Noord-Scharwoude. In 1998 verhuisde de winkel naar een andere locatie aan de Dorpsstraat omdat daar de realisatie van een groter atelier mogelijk was. Reparaties aan sieraden en horloges, maar ook het nieuwwerk: alles wordt nog steeds uitgevoerd in eigen atelier. De laatste jaren is er steeds meer vraag naar herinneringssieraden. Zo kun je door het gebruik van een vingerafdruk, as, haar of zelfs moedermelk een sieraad juist dat persoonlijke tintje meegeven. Ook zijn er heel veel mogelijkheden om oude, reeds gedragen sieraden, weer om te vormen tot nieuwe met een andere look, soms meer eigentijds, en wat beter past bij de persoon. Als kleine winkel, met grote mate van professionaliteit weten veel mensen ons daarbij te vinden. Aandacht voor de klant staat bij ons hechte team altijd voorop, en is net zo belangrijk als persoonlijk advies en het leveren van vakwerk. Tijdens de opnames van De Barometer werd Ed uitgebreid gefilmd tijdens zijn werkzaamheden: ontwerpen, solderen, smeden, polijsten, stenen zetten…het komt allemaal aan bod. We hopen dat de kijkers zien waarin een 'kleine' juwelier 'groot' kan zijn. Noord-Scharwoude, het Hart van Langedijk, is een echte ambachtelijke juwelier rijk! Wij zijn daar trots op!"

Het programma De Barometer is te zien op zaterdagmiddag 26 oktober 2019 om 16.00 uur op RTL Z.

Marsha Bakker
Meer berichten