Spectaculair BMX weekend

LANGEDIJK - Op de fietscrossbaan van BMX De Kley-Drivers in Langedijk gebeurt dit weekend iets bijzonders. Er zullen daar twee verschillende BMX competities in één weekend plaatsvinden.

Dit is afwijkend van de normale gang van zaken waarin doorgaans één wedstrijd per weekend plaatsvindt. Allereerst vindt zaterdag 2 november de 'instap' competitie plaats, genaamd de Noord Holland Cup. Op deze dag zullen zeven clubs uit Noord-Holland hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen verrijden.

De dag erop, zondag 3 november, zal de 'gevorderde' competitie plaatsvinden, de BMXTrofee West Competitie. Hier zullen 13 clubs uit West Nederland deelnemen aan hun laatste / finale wedstrijd en wordt er gestreden voor de laatste punten. De rijders hebben er dan negen wedstrijden op zitten dit seizoen. Aansluitend aan deze laatste wedstrijd worden ze beloond met de mooie bekers tijdens de prijsuitreiking van de BMXTrofee West Competitie. Tijdens deze laatste BMXTrofee West Competitie kan men zich naast reguliere wedstrijd competitie zich ook inschrijven voor de open klasse, hier rijdt men op dag leeftijd en zijn losstaand van de competitie ook nog eens diverse prijzen te verdienen. Er zullen dit weekend tussen de 125 en 250 BMX-ers deelnemen aan de beide competities. Namens BMX De Kley-Drivers doen zo'n 23 vooraf geregistreerde rijders mee.

De wedstrijden bij BMX De Kley-Drivers aan de Potjesdam in Langedijk worden georganiseerd door vrijwilligers en veel oud-leden van de club aangevuld met vrijwilligers van andere deelnemende clubs.

Zaterdag zijn de wedstrijden tot ongeveer 15.00 uur te zien. Op de zondag begint de training om 10.15 uur en vangen de wedstrijden aan rond 10.15 uur. De prijsuitreiking vindt om 16.00 uur plaats.

Deze wedstrijden zijn een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de BMX sport en de sfeer te proeven van een BMX wedstrijd. Langs de baan kunt u lekkere koffie, een goede hap en de beroemde oliebollen kopen. Kijk voor meer informatie op www.kleydrivers.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten