Na mooie woorden van directeur Helene de Vries en Frits Westerkamp van Lief Langedijk ging de hele groep op de foto.
Na mooie woorden van directeur Helene de Vries en Frits Westerkamp van Lief Langedijk ging de hele groep op de foto. ((Foto: aangeleverd))

Start filmproject op Van Arkelschool

BROEK OP LANGEDIJK - Op dinsdag 15 oktober is op de J.D. van Arkelschool/ Het Mozaïek een bijzonder filmproject van Workshop De Ontmoetingsreis gestart, financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lief Langedijk.

Het bestuur van St. Lief Langedijk vindt het belangrijk dat kinderen een kans krijgen om onderdeel te zijn een filmproductie, zodat zij zich kunnen ontwikkelen, onderdeel zijn van een groep en een prachtige ervaring op kunnen doen. Joey Kugelmann, directeur en oprichter van Workshop De Ontmoetingsreis en Langedijker, begeleidt de kinderen bij dit filmproject. De kinderen mochten eerst auditie doen en na de audities zijn er negen kinderen geselecteerd die meedoen. Uitgangspunt van de film is het graf van de onbekende soldaat op de begraafplaats bij de Allemanskerk in Oudkarspel. In de groep zal verder uitgewerkt worden hoe het verhaal gaat lopen en wat voor een film het gaat worden. Bij de aftrap van het project was er een prachtige tijdmachine gebouwd, waaruit een Russische soldaat kwam, hij werd door de kinderen Poetin genoemd.

Na mooie woorden van directeur Helene de Vries en voorzitter Frits Westerkamp van Stichting Lief Langedijk ging de hele groep op de foto.

Tot en met 17 december wordt er nu hard gewerkt aan de voorbereiding en opnames van de film. En dan in het voorjaar zal de film vertoond worden tijdens een officiële première in de Vue bioscoop in Alkmaar. We wachten in spanning af!

Marsha Bakker
Meer berichten