De 10 vragen aan Rody Veldman

De vraag van Bas de Boer: Wat vind jij ervan dat Langedijk en Heerhugowaard gaan fuseren?

Ik denk dat het geen verkeerde keuze is. De gemeenten zijn bijna met elkaar vergroeid door de nieuwbouwwijken die de laatste jaren opgebouwd zijn en het is nooit verkeerd om de koppen bij elkaar te steken en te zien waar je elkaar kunt aanvullen. Voor mijn gevoel zijn Langedijk en Heerhugowaard wel altijd twee verschillende dorpen geweest. Wanneer ik over de Langebalkbrug het spoor over rijd, ben ik in Heerhugowaard en andersom geldt dat ook. Ik heb ook nooit meer de behoefte gehad om weer naar Heerhugowaard te verhuizen nadat ik in Langedijk ben gaan wonen. Langedijk is in de loop der jaren echt mijn thuis geworden al zal ik altijd de binding met Heerhugowaard de Noord blijven houden.

Wie bent u?

Ik ben Rody Veldman, 46 jaar en getrouwd met Renée Veldman. Vader van 5 kinderen. Ik woon inmiddels al weer 20 jaar in Langedijk op de Paltrokmolen in Noord Scharwoude. Ik heb een eigen bedrijf in verhuur van grondverzet materieel en ben regelmatig in het buitenland voor standbouw werkzaamheden. Ik ben voor mijn werkzaamheden ook verbonden aan de gemeente Langedijk waar ik ingehuurd word voor allerlei rioolwerkzaamheden.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader is Thijs Veldman, geboren en getogen in Heerhugowaard Noord en mijn moeder is Tiny Bruyn, geboren op de Prinsengracht te Zuid Scharwoude. Zij is nog vaak in Langedijk te vinden bij haar broers. Mijn ouders zijn na het huwelijk in Heerhugowaard Noord gaan wonen. Mijn vader heeft jarenlang in Aries Elfde gespeeld bij LSVV en was bedrijfsleider bij Gebr Beentjes in Uitgeest. Helaas is hij vijf jaar geleden overleden.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik heb van jongs af aan al binding met Langedijk, ik ging hier naar de Paulus Mavo. Verder heb ik jarenlang gevoetbald in het vijfde bij LSVV, een vriendenteam waar we regelmatig kampioen mee zijn geworden. Mijn ooms en tantes woonden in Langedijk en daar kwam ik regelmatig met mijn ouders. Ik woon en werk in Langedijk en ik ben vrijwilliger en sponsor bij de beide voetbalverenigingen die Langedijk rijk is, ook al ligt dit wel eens gevoelig.

Dit jaar ben ik voor de eerste keer verbonden aan de intocht van de Sint in Langedijk en zal de Pietenband meerijden op de aanhanger van mijn combinatie. Ik ben vereerd dat ik hier voor gevraagd ben en heb er veel zin in.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

De Achterburggracht met lichtjesavond. Een prachtig gezicht hoe iedereen er werk van maakt om met een mooie boot mee te varen, maar ook de mensen die aan de gracht wonen maken veel werk van de aankleding van hun tuin en zorgen voor een geweldige sfeer.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De zondagmiddagen die voorheen begonnen bij dansschool Schavemaker bij Jacques en Afra en die eindigden bij 't Karrewiel van Jenne en Tiny waar je op tijd moest zijn voor het Happy Hour om een biertje te kopen voor een gulden. Daarna op de brommer naar huis. De vele vrije middagen die ik samen met neef Mike vissend en rotzooi trappend doorbracht rondom de Prinsengracht zijn me ook heel dierbaar en gaan heel wat jaren terug.

Ook de Zuid Scharwouder kermis levert al vele jaren mooie herinneringen op en ik hoop er nog vele te maken!

Als u burgemeester was?

Het maaibeleid van de gemeente zou er een zijn die ik ter discussie zou stellen. Het weinige maaien geeft de gemeente een rommelige uitstraling en het levert soms ook gevaarlijke situaties op doordat verkeerssituaties minder overzichtelijk zijn door de wild begroeide bermen. Ook zou ik de doorvaarbaarheid van de Achterburggracht zo snel mogelijk realiseren omdat ik denk dat het Langedijk op de kaart zal zetten en de gemeente een boost kan geven in de goede richting.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Geniet van het leven, voor je het weet is het voorbij. Dit was het wijze advies van mijn vader, die ondanks zijn eigen woorden veel te vroeg is overleden.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat de gemeente een veilige omgeving voor kinderen om in op te groeien blijft en waar ouderen op een fijne manier ouder kunnen worden. Ook hoop ik dat Langedijk een gemeente blijft die niet ten onder gaat zijn eigen regelgeving, maar hier met een luisterend oor naar de inwoners een prettige leefomgeving blijft nastreven .

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat zou u hem/haar willen vragen?

Mijn opvolger in deze rubriek is Frans van Straaten en ik zou van hem willen weten hoe het is om als een van de jongste leden van een van de oudste verenigingen van Langedijk het bestuur te vormen.

Marsha Bakker
Meer berichten