Dinsdag 22 oktober was het Bruidspaar Ijpe en Hillie Glas-Elzinga uit Sint Pancras 60 jaar getrouwd.
Dinsdag 22 oktober was het Bruidspaar Ijpe en Hillie Glas-Elzinga uit Sint Pancras 60 jaar getrouwd. ((Foto: gemeente Langedijk))

60 jarig bruidspaar IJpe en Hillie Glas-Elzinga

SINT PANCRAS - Op maandag 21 oktober heeft burgemeester Leontien Kompier een bezoek gebracht aan het Bruidspaar IJpe en Hillie Glas-Elzinga in Sint Pancras.

Officieel was het op 22 oktober, 60 jaar geleden dat ze in het huwelijk zijn getreden. Volgens een goede traditie in de woonplaats van de bruid. In dit geval was dit Dirkshorn. Mevrouw Kompier bracht de felicitaties, vergezeld van de huwelijksakte, namens het gemeentebestuur als cadeau, vergezeld van een mooi boeket. 

Sinds 8 jaar woont het echtpaar met veel plezier in Sint Pancras. Een enorme hoeveelheid kaarten getuigt van het dorpse karakter. Iedereen kent elkaar hier en dat zie je terug in de kaarten. 

IJpe Glas is geboren in Broek op Langedijk. Tijdens een concert daar hebben de beide echtelieden elkaar ontmoet. Na een jaar verkering en een verloving van een jaar werd er in 1959 gehuwd. Meneer kreeg een betrekking in Dordrecht, alwaar zijn politiecarrière startte. Maar al snel solliciteerde hij naar een functie bij de politie Alkmaar, waar hij 40 jaar met veel toewijding en plezier heeft gewerkt. Inmiddels is hij al weer bijna 30 jaar met pensioen.

Mevrouw Hillie Glas- Elzinga, geboren in Dirkshorn, had vooral de zorg voor de vier kinderen en alles wat daarbij kwam kijken. Inmiddels zijn er ook 6 kleinkinderen. Het echtpaar geniet nog steeds van het leven. Met elkaar, en met de mensen die ze liefhebben. 

Marsha Bakker
Meer berichten