(Foto: Theo Annes)

Publiek onder de indruk van Hairspray

LANGEDIJK - Afgelopen weekend stond Caecilia Muziektheater op de planken met de Broadway-musical Hairspray. Spel, dans en zang gecombineerd met veel enthousiasme en beleving.

De reacties van mensen waren ontzettend positief: 'Dans, zang en spel was van een hoog niveau!' 'De live band was super en wat zag iedereen er mooi uit.', waren enkele reacties.

Het verhaal: Tracy Turnblad kijkt elke dag na schooltijd naar de Corny Collins show, haar favoriete programma. Tijdens een van haar vele uren nablijven ontmoet ze Seaweed Stubbs en hij leert haar hoe ze haar lichaam kan gebruiken voor de vetste dance moves. Dan komt er een plekje vrij in de show en haar grootste droom, samen met Link Larkin dansen in de Corny Collins show, krijgt de kans om uit te komen. Dat wil zeggen, als Amber en haar moeder Velma niet te veel roet in het eten gooien, want volgens hen moet je mooi en slank zijn om in de show te komen. Tracy wil samen met haar vrienden de wereld verbeteren en de kloof tussen blank en zwart doorbreken. Het lijkt onmogelijk maar is er een kans?

Reis met Tracy naar de sixties en leer daar dansen en swingen in de musical Hairspray. Komend weekend is de laatste kans om te komen kijken naar deze musical. Zaterdagavond 9 november en zondagmiddag 10 november spelen zij nog in Partycentrum Concordia te Noord-Scharwoude. Kaarten zijn te bestellen via www.caecilia-muziektheater.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten