De Stichting is erin geslaagd om met de keuze van Yvonne Rep als voorzitter opnieuw kwaliteit in huis te halen.
De Stichting is erin geslaagd om met de keuze van Yvonne Rep als voorzitter opnieuw kwaliteit in huis te halen. ((Aangeleverde foto))

Stichting Hart van Oudkarspel heeft een nieuwe voorzitter

Hart van Oudkarspel heeft een nieuwe voorzitter

OUDKARSPEL - Jarenlang was Anne Oostenveld als voorzitter het gezicht naar binnen én naar buiten van de Stichting Hart van Oudkarspel. 'A hell of a job', zoals al bij zijn afscheid op 30 augustus werd geschreven.

Hij moest tijdens zijn voorzitterschap vanuit het niets een organisatie op poten zetten, een meer dan ambitieus verbouwingsplan voor zowel Het Behouden Huis als Het Regthuis in Oudkarspel realiseren en daarvoor ook nog eens de broodnodige gelden en fondsen bijeenbrengen. Maar door zijn inzet en vernuft heeft hij laten zien dat de werkelijkheid soms mooier kan zijn dan de aanvankelijke droom.

Voor een nieuwe voorzitter zoeken naar een tweede Anne lijkt in dat licht verleidelijk, maar leidt bijna onvermijdelijk tot een teleurstelling. Een kopie is zelden beter dan het origineel. Kwaliteiten laten zich niet klonen.

Gelukkig is de Stichting erin geslaagd om met de keuze van Yvonne Rep als voorzitter opnieuw kwaliteit – haar eigen kwaliteit - in huis te halen. Zij stelt zich voor: "Mijn naam is Yvonne Rep – van 't Wout, 55 jaar en al bijna 30 jaar woonachtig in de gemeente Langedijk, eerst in Zuid-Scharwoude en daarna in het mooie dorp Oudkarspel. Ik werk bij de gemeente Alkmaar als juridisch adviseur en in mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op stap of doe ik aan volleybal. Ik ben getrouwd met Gerard Rep en wij zijn de trotse ouders van 3 kinderen, van wie er 2 inmiddels uitwonend zijn. Met ingang van eind oktober 2019 ben ik als voorzitter van de Stichting Hart van Oudkarspel begonnen. Ik heb in het verleden jarenlang vrijwilligerswerk gedaan en heb daarom de stoute schoenen aangetrokken om mij bij Hart van Oudkarspel aan te melden als vrijwilliger. Aangezien de functie van voorzitter vacant was, heb ik mij hiervoor beschikbaar gesteld en hebben de overige bestuursleden mij met een warm welkom begroet. Dat is altijd een fijn begin!

Er liggen voor de komende tijd wel wat uitdagingen in het verschiet. Hart van Oudkarspel heeft twee prachtige panden in bezit waar de afgelopen jaren met hart en ziel aan is gewerkt en waar diverse activiteiten worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers. Iets om trots op te mogen zijn!

Het wordt nu echter tijd om de relatie met de Stichting Langedijker Verleden formeel vast te gaan leggen. Daarnaast is het belangrijk binnen de organisatie van elkaar te weten wie welke taak heeft, welke verantwoordelijkheid daarbij hoort en op welke manier iedereen zijn zegje kan doen en inbreng kan hebben. Elke vrijwilliger is belangrijk en waardevol!
Tevens is het ook van belang om te kijken naar de toekomst: hoe kunnen wij onze activiteiten blijven verrichten in de veranderende omgeving waarin wij leven. Wie en wat hebben wij daarvoor nodig?

Al met al een hele flinke opgave, waar veel tijd mee gemoeid zal zijn. Uiteraard kan dit alles niet zonder inzet van alle ongelooflijk enthousiaste vrijwillige medewerkers. Ik ben nieuwsgierig naar de komende tijd en heb er zin in om mijn bijdrage te leveren aan deze mooie Stichting. Ik kijk er naar uit om iedereen binnen de Stichting te leren kennen en persoonlijk te begroeten."

Marsha Bakker
Meer berichten