Rayer van Duin, Frank Scholtes en Sem Sikking.
Rayer van Duin, Frank Scholtes en Sem Sikking. ((Foto: Aangeleverd))

4 judoka's van EBI-Sports geplaatst voor finale


LANGEDIJK - Bij de voorrondes voor de Noord-Hollandse Kampioenschappen voor judoka's uit 2008 en 2009 hebben vier judoka's van de judoschool uit Tuitjenhorn en Langedijk zich geplaatst voor de finale in Beverwijk.

In het eerste blok moesten Rayer van Duin in de 30 kilogram klasse en Sem Sikking in de 34 kilogram klasse judoën. Rayer begon heel goed met 2 ippon overwinningen en moest in de derde wedstrijd flink aan de bak. Hij won deze partij wel maar verloor z'n vierde wedstrijd tegen de latere winnaar. Hij herstelde zich goed en plaatste zich met z'n vierde overwinning voor de winnaarspoule. Daar won hij de eerste wedstrijd met een mooie achterwaardse worp en mocht zo in de finale aantreden. Helaas moest hij weer tegen de tegenstander van de poule. Het was een spannende wedstrijd met meer kansen voor Rayer maar hij moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Sem deed eigenlijk precies hetzelfde qua resultaat als Rayer, wint er 3, verloor er 1 tegen de latere winnaar en won z'n laatste wedstrijd en plaatste zich voor de winnaars poule. Die volgende wedstrijd verloor hij erg snel en mocht zich opmaken voor de wedstrijd om het brons. Die won hij met een hele mooie waza ari en plaats zich daarmee voor de finale in Beverwijk.

In het tweede blok van de dag kwamen er drie judoka's van EBI-Sports op de mat in actie. Stijn Rempt werd met drie mooie overwinningen eerste in z'n poule en plaatste zich voor de winnaars poule. Daar verloor hij na een spannende wedstrijd met na een gelijkspel op beslissing van de scheidsrechter. Hij mocht daarna voor de vijfde plaats judoën wat ook recht geeft op de finales in Beverwijk. Helaas ging het op 5 seconden voor einde op jammerlijke wijze mis en zat er geen plaatsing meer in.

Rens Pronk moest vandaag in een zwaardere poule meedoen omdat hij boven de 38 kilogram kwam bij de weging. Het ging in z'n eerste wedstrijd nog niet goed want die verloor hij. Daarna won hij er 3 en plaatste hij zich voor de winnaars poule. Het eerste potje verloor hij maar mocht daarna wel voor de 3e plek strijden. Dat deed hij heel goed en won die met twee waza ari's en werd zo derde. Bjorn Snip zat in de poule voor judoka's tot 50 kg. De eerste wedstrijd won hij nadat hij eerst achter kwam te staan met een mooi heupworp. Daarna verloor hij er een door een judoka die links judode waar hij geen grip op had. Daarna won hij drie wedstrijden op rij met en ippon en zo kwamen 3 judoka's op gelijke punten en gelijk onderling resultaat en moesten de zij met nog twee potjes uitmaken wat de volgorde op het podium zou worden. Helaas waren Bjorn z'n krachten op en belande hij op de derde plaats maar mag hij net als de andere gewoon meedoen bij de Noord-Hollandse Kampioenschappen.

Marsha Bakker
Meer berichten