De tweede editie van Ontbijten met Aaldert is op zaterdag 16 november in museum Broekerveiling.
De tweede editie van Ontbijten met Aaldert is op zaterdag 16 november in museum Broekerveiling. ((Foto: Vincentdevries.nl))

Met Aaldert in gesprek over de dood

LANGEDIJK - Wat is een goed levenseinde? Welke keuzes kunnen we daarin maken? Die vragen komen aan de orde bij Ontbijten met Aaldert op zaterdag 16 november in museum Broekerveiling.

Te gast zijn Henk Westerink, tot voor kort directeur van zorgcentrum Horizon, en José Boots, gespecialiseerd wijkverpleegkundige oncologie bij Evean Thuiszorg in Noord-Holland. Met hen gaat journalist en theoloog Aaldert van Soest het gesprek aan over vragen rond het levenseinde. Aaldert: "Iedereen moet de dood onder ogen zien, maar erover praten blijkt voor veel mensen moeilijk. De huidige regering is deze zomer zelfs een campagne om het gesprek hierover beter op gang te brengen. Als mensen hier tijdig over nadenken, is de kans groter dat hun laatste levensfase verloopt zoals ze dat zelf graag willen. Aan die bezinning willen wij een bijdrage leveren." De gasten hebben veel ervaring met het thema. Daarnaast is er ruimte voor vragen uit de zaal. Het doel van Ontbijten met Aaldert is om in een ontspannen sfeer in gesprek te gaan over levensvragen. Voor € 8,- kunt u deelnemen, inloop met ontbijt: 8.15 uur. Meer informatie en aanmelden: 06-53265929 of www.ontbijtenmet.nl.

Lief Langedijk

Het bestuur van Stichting Lief Langedijk vindt het belangrijk dat nieuwe initiatieven in Langedijk de kans krijgen om te groeien en geeft 'Ontbijten met Aaldert' financiële ondersteuning. Lief Langedijk vindt het belangrijk dat de kerken in Langedijk maatschappelijk bezig zijn en nieuwe activiteiten voor de Langedijker samenleving ontplooien. 'Ontbijten met Aaldert' staat open voor iedereen, en zo moeten de kerken ook zijn. Het bestuur van St. Lief Langedijk hoopt dat veel mensen een keer komen ontbijten en mee zullen discussiëren over de actuele thema's die worden besproken.

Marsha Bakker
Meer berichten