(Foto: Marsha Bakker)

Ontbijten met de burgemeester in De Binding

ZUID-SCHARWOUDE - De kinderen van groep 1 en 2 van CBS Het Baken in Sint Pancras zaten donderdagochtend 7 november heerlijk te smullen in De Binding.

Samen met burgemeester Leontien Kompier en wethouder Nils Langedijk was het genieten geblazen van de boterhammen met appelstroop, kadetje kaas en een krentenbol. Nadat de eerste honger was gestild was het tijd voor een vragenrondje, waarop juf Anouk de leerlingen aanwees met een vinger in de lucht. 'Ik heb een wiebeltand', 'Mijn tand is er uit' en 'Ik kan al zonder zijwieltjes fietsen' waren belangrijkere items dan vragen aan de burgemeester, alhoewel één jongetje nog wel vroeg wanneer er wat wordt gedaan aan al dat gerace op de Bovenweg...

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Langedijk nodigen burgemeester Kompier en wethouder Langedijk de kinderen van groep 1 en 2 van CBS Het Baken in Sint Pancras uit voor een gezamenlijk ontbijt in De Binding, net als in zo'n 250 andere Nederlandse gemeenten. In De Binding gaven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag, dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Gemeente Langedijk betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Marsha Bakker
Meer berichten