Hardlopen in kerstmanpak voor het goede doel.
Hardlopen in kerstmanpak voor het goede doel. ((Foto: Aangeleverd))

Inschrijving Santa Run 2019 van start

HEERHUGOWAARD - Rotary Langedijk Geestmerambacht en Rotaract Club Alkmaar organiseren zondagmiddag 15 december de vijfde editie van de Santa Run in Heerhugowaard. Deelnemers rennen of wandelen vijf kilometer door Heerhugowaard, gekleed in kerstmanpak. Dit jaar is er ook speciale aandacht voor de kinderen met een Santa Kids Run.

De Santa Run is een ludieke run volledig in kerstsfeer en inmiddels een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in kerstmanpak het parcours voor twee goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar. Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat ieder kind kan sporten, ook als dit om financiële redenen eigenlijk niet kan. Zij doen dit door de contributie en eventuele benodigde attributen te betalen. Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar heeft zich tot doel gesteld de beleving van het zieke kind en het gezin te verbeteren op de kinderafdeling van het NWZ. Dit betekent dat de stichting initiatieven neemt om de beleving van de ziekte voor zowel het kind als gezin aangenamer te maken. Van de opbrengst van de Santa Run kunnen beide stichtingen mooie dingen realiseren!

Hoofdsponsors Nh1816 & Adviesgroep het Raadhuis maken het mede mogelijk om er voor de vijfde keer een fantastisch evenement van te maken. Dit jaar zijn er drie verschillende afstanden voor volwassenen: de vijf kilometer wandeltocht of een run over vijf of tien kilometer. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor de kids. Kinderopvang Babbels maakt het mede mogelijk om de Santa Kids Run te organiseren. Kinderen kunnen meedoen aan een loop over 0,6 kilometer (vier tot zeven jarigen) of 1,2 kilometer (acht- tot twaalfjarigen).

Het programma start om 13.30 uur op het Coolplein met de Kids Run. Aansluitend gaat om 14.45 uur het programma verder met de verschillende afstanden. Het Coolplein zal worden omgetoverd in kerstsferen en de deelnemende kerstmannen-en vrouwen maken de sfeer compleet. Na afloop van de run is er gelegenheid om op het gezellige Coolplein nog een drankje en hapje te nuttigen. Kortom: een gezellige middag voor iedereen!

Inschrijven kan via www.santarunheerhugowaard.nl. Deelname bedraagt voor volwassenen € 15,- en kinderen € 7,50. Dit is inclusief kerstmanpak, officiële tijdsregistratie en medaille. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen voor de nummers 1, 2 en 3 op de verschillende afstanden. Schrijf je snel in en neem familie & vrienden mee. De gezelligste run van het jaar wil je niet missen!

Meer berichten