Bob Stuurman gat de hoogste berg van Afrika beklimmen voor het goede doel?
Bob Stuurman gat de hoogste berg van Afrika beklimmen voor het goede doel? ((Foto: Aangeleverd))

Pancrasser beklimt Kilimanjaro voor War Child

SINT PANCRAS - In januari is het zover: dan gaat Bob Stuurman uit Sint Pancras de uitdaging aan voor War Child. Hij beklimt de Kilimanjaro én in de lange weg naar de top haalt deze held zoveel mogelijk geld op om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. In zeven dagen trotseert Bob vele ontberingen onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte: mentaal en fysiek een flinke beproeving.

Hij stapt daarmee in de voetsporen van de ruim 400 helden die hem tijdens de vorige edities voorgingen. Dit jaar is Bob erbij: "One small step for me, one giant leap for War Child. Ain't no mountain high enough." In totaal gaan zeventig deelnemers de uitdaging aan in de 2020 editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen.

Challenge accepted

De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat je aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal 2.400 euro op te halen aan sponsorgeld. Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvangen zij een trainings- en voedingsplan die hen klaarstoomt voor de tocht die hun te wachten staat. De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Sponsor worden van Bob? Klik hier voor zijn persoonlijke actiepagina. Zelf meedoen met de volgende editie kan natuurlijk ook. Hebben de deelnemers je enthousiast gemaakt en geïnspireerd? Meer informatie over het deelnemen aan de Kili-Challenge? Klik hier.

Meer berichten