(Foto: Leon Beneker)

10 vragen aan Leon Beneker

De vraag van Frans van Straaten: Wat vind jij dat Langedijk nog zou moeten kunnen betekenen voor jouw twee meiden?

Langedijk moet een veilig dorp zijn voor mijn meiden maar dat geldt voor alle andere jongens en meiden. Ze moeten er hun jeugd gezellig kunnen doormaken met een leuke vriendengroep. Zodat ze een goede basis hebben om ouder te worden met een knappe opvoeding erbij natuurlijk. Langedijk is redelijk veilig denk ik maar dat heb je meestal zelf niet in de hand.

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Leon Beneker en ben 50 lentes jong of oud. Geboren en getogen in Langedijk. Samen met mijn vrouw Sandra Molenaar en onze 2 dotjes van kinderen, Zoë van 16 en Meike van 12 jaar, wonen wij op de Anemonenstraat in Noord Scharwoude. Ik ben werkzaam bij De Geus Bouw en heb een eigen bedrijf LB Techniek. Wij zijn gespecialiseerd in het keuren van elektrische gereedschappen, ladders, trappen en rolsteigers.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader is Maarten Beneker en mijn moeder is Gaitske Vaartjes. Vaders is geboren in Den-Helder en moeders in de Sloeiert. Vader kwam in zijn jeugdjaren bij mijn ome Harm en tante Corrie wonen in Oudkarspel. Moeders woonde daar ook in, zodoende waren ze toen al aan elkaar gekoppeld. Twee schatten van ouders die altijd voor ons en mijn zusters familie klaar staan.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben in Noord Scharwoude geboren dus heb hier mijn hele kind, tiener, jeugd, en volwassenheid doorgebracht. Al onze zusters, broers, neefies, en nichtjes wonen in Langedijk. Ook hebben wij hier geweldige, leuke en gezellige vrienden. Alle gezellige evenementen dit er in Langedijk georganiseerd worden. Voor een klein dorp is er altijd wel wat te doen. Ik zou er ook voor geen goud vandaan willen.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het 1000 eilandenrijk, Broekerveiling, Geestmerambacht, een mooie dorpskern. Het is gewoon één geheel, dat is wat mooi is. Onze vakantievrienden zeiden: 'Wat wonen jullie hier prachtig, mooi dorp vlak bij het bos en de zee', en dat is ook echt zo. En ik hoop echt op ons nieuwe stekkie, als het door gaat!

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Tja wat niet: als kind altijd op het veilingterrein in Noord Scharwoude klooien en klieren. Daarna naar Dansschool Biersteker wat dan voor de meesten als snel overging in 't Karrewiel en De Roode Leeuw, met een schitterde vriendengroep. Mijn voetbaltijd bij DTS, lekker voetballen met de jongens, af en toe net All Stars. Ook de Beddenrace, als één van het geweldige team jongens mogen helpen om dit prachtige evenement op te bouwen. Vrijdags de deur uit en zondagsavond laat weer thuis. Vergeet niet de kermis, elk jaar weer nieuwe herinneringen erbij.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Dan zou ik het mountainbikeparcours bij het Geestmerambacht groter en langer maken. Ook zou ik meer huisvesting regelen voor dementerende ouderen. Meerdere beschermd wonen huizen zoals dat ook in Buitenzorg was. En dan verdeeld over de gehele Langedijk. Niet ver van hun oude omgeving.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Iemand zei eens tegen mij 'Je bent altijd aan het werk voor iemand die na jou komt'. Denk daar maar eens over na, het is echt zo.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat het zo'n lekker kneuterig dorp mag blijven die zijn eigen gewoontes erop na houdt. En dat we met z'n allen een beetje op elkaar letten en zo nu en dan een handje helpen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Graag wil ik Paul Bergen mijn opvolger wordt. Dit is zo'n leuke man die ook wel dagelijks het 'ien of aar' meemaakt in ons leuke Langedijk. Wanneer ga je van je welverdiende rust genieten en hoe zie je dan je verdere toekomst?

Marsha Bakker
Meer berichten