(Foto: Paul Bergen)

10 vragen aan Paul Bergen

De vraag van Leon Beneker: Wanneer ga je van je welverdiende rust genieten?

Ik ga lekker van mijn rust genieten als ik er voor mijzelf uit ben dat ik definitief afscheid ga nemen van mijn klanten. Ik vind het nog heel leuk en doe het nog graag en zeker om het ien of aar mee te maken.Als het zo ver is zie ik wel samen met Gerda wat er op ons pad komt.

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Paul Bergen, getrouwd met Gerda en vader van 3 kinderen en opa van 4 kleinkinderen.Geboren en getogen in Langedijk en wel op de Oosterstraat. Ik heb samen met Gerda onze eigen zaak in de woningstoffeerderij aan de Voorburggracht. Ik denk bij vele wel bekend.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Paul Bergen en Aaltje Bien. Mijn vader was ook een echte Langedijker en mijn moeder kwam uit Volendam. Mijn vader was betaalmeester van de Noordermarktbond en hij kreeg met mijn moeder verkering op de Volendamse kermis. Hij ging daar op antiplofbanden heen.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben hier natuurlijk geboren en voel me hier meer dan thuis. Een gezellig dorp met vele scholen en gelukkig ook nog voldoende winkels. En qua sporten ook de nodige verenigingen.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Er zijn zoveel mooie plekjes in Langedijk! In mijn jeugd was dat de Oosterstraat, een zeer sociale straat en dat vind ik nog steeds. Vaak loop ik met mijn hond langs de Oostdijk, ook prachtig vanwege de rust en natuur.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Mijn schooltijd met name in de winterperiode dan gingen we voor dat we naar binnen moesten ijsschotsen trappen en dan met natte broekspijpen de klas in. Toen hadden we nog echte winters! Ook aan de vrijwillige brandweer van Langedijk heb ik mooie herinneringen, die mij zeer dierbaar zijn.

Als u burgemeester was?

Dan zou ik de beurs wat beter beheren, omdat ik constateer dat er water naar de zee gedragen wordt. En laten we eerlijk zijn de zee is al vol genoeg.Het is tenslotte gemeenschapsgeld.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Van goede adviezen was ik niet zo. Maar toen ik in 1970 bij Frits Schene ging werken gaf hij mij het advies: voer de werkzaamheden correct uit, behandel de mensen met respect en spreek ze altijd met u aan.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Ik hoop dat we oog en oor blijven houden voor al onze dorpsgenoten. Zeker in deze maatschappij waarin we vaak denken dat we elkaar niet meer nodig hebben.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Pastoor Bruno Sestito. Een geweldige man om mee samen te werken.Ik zou hem willen vragen hoe hij de toekomst ziet voor de geloofsgemeenschappen in de komende jaren.

Marsha Bakker
Meer berichten