De leden van Personal Paranoid komen uit Alkmaar en omgeving.
De leden van Personal Paranoid komen uit Alkmaar en omgeving. (aangeleverd)

Metal Night in B3

SINT PANCRAS - Met de derde versie van Metal Night in Poppodium B3 voldoet het Poppodium aan een duidelijke behoefte van de Metal scene om een Podium te bieden aan deze al oude muziekstroming.

Komende zaterdag treden er weer drie bands op die alledre op hun eigen wijze hun muzikale uitspattingen op het podium zullen neerzetten. Wat dacht je van ONKT, een vijfkoppige band uit de omgeving van Alkmaar die Djent speelt. ONKT is ontstaan in 2006. De muziekstijl wijkt af van wat men doorgaans als 'metal' beschouwd door de polyritmische opbouw van hun muziek. Door gebruik te maken van beduidend laag gestemde gitaren, verschillende lagen in ritmiek en gebruik van samples zorgen ze voor een lekkere headbangende groove terwijl de muziek je toch laat anticiperen naar de volgende moeilijk harde breakdown.

Personal Paranoid uit omgeving Alkmaar schrijven hun eigen materiaal dat een unieke combinatie is van (trash) metal, hardrock en punk. De band bestaat uit een verpletterende drummer, 2 shredding gitaristen met solo's die het publiek headbangend achterlaat en een bassist die de bass door je hele lichaam laat gieren. Om de band compleet te maken staat er een vocalist vol energie en kracht die de hele zaal uit zijn dak laat gaan.

Thoughtless bestaat sinds eind 2015 en is opgericht door Axel en Ivo uit Deafaning. Later sloten Arno van de Reep (Mindbeacon), Rebecca Duin (Ex Jackal) en Daniel Lutgerink (Nervous Breakdown) aan. De muzikanten hebben al flink wat podiumervaring. Rebecca heeft gastbijdrages geleverd op de EP van Sinister, The Unborn Dead en aan twee nummers op de CD Quantified self van 3rd Machine. Je kunt Thoughtless het beste omschrijven als een stevige metal band met thrash invloeden.
Entree: 2,50 euro, Locatie: Poppodium B3, Beverplein 3 in Sint-Pancras. Zaal open 20.00 uur.

Marsha Bakker
Meer berichten