Julot gaat in februari naar Afrika om daar te helpen hij lokale projecten.
Julot gaat in februari naar Afrika om daar te helpen hij lokale projecten. ((Foto: Theo Annes))

Julot goes Malawi!

LANGEDIJK - De 15-jarige Julot Wieten zit in de vierde klas van de Havo op het Jan Arentsz College. In februari 2020 gaat ze samen met 21 medeleerlingen, onder begeleiding van een aantal docenten, vrijwilligerswerk doen in het Afrikaanse land Malawi.

"Aan de deelname voor de reis ging een selectieprocedure vooraf en ik ben één van de gelukkige deelnemers. Wij zullen lokale projecten bekijken en ondersteunen. Meehelpen aan het bouwen van huizen, op school werken en kinderen, die leven met honger en in armoede, vermaken met sport en spel. Een dankbare en leerzame ervaring die ik voor geen goud wil missen!"

Sponsoring

Om de reis en het verblijf te betalen en de lokale bevolking te ondersteunen is geld nodig. Dit geld wil ze door middel van sponsoring bij elkaar sparen. "Samen met mijn ouders heb ik al een paar activiteiten bedacht. Dansworkshops, een diner, creatieve spullen maken en verkopen op markten waaronder de Winterfair Woonrijk in Broek op Langedijk van afgelopen weekend, en het was een groot succes!"

Wilt u Julot ook sponsoren? Voor de vrijwilligersreis heeft ze een speciale Facebookpagina aangemaakt. Hier post ze allerlei berichten op en kunt u alle info vinden.

De pagina is te bereiken via www.facebook.com/JulotvoorMalawi.

Marsha Bakker
Meer berichten