Het waterfilter, geschonken door L4GG wordt graag gebruikt in Oeganda!
Het waterfilter, geschonken door L4GG wordt graag gebruikt in Oeganda! (aangeleverd)

Langedijkse waterfilter komt goed van pas in Oeganda

LANGEDIJK - Eind juni overhandigen leerlingen van het Jan Arentszcollege uit Langedijk waterfilters aan het Hoy's college in Bukomansimbi in Oeganda. Dankzij die filters wordt lokaal water gezuiverd waarna het veilig gedronken kan worden.

Via Astrid Stam, een van de begeleiders van de leerlingen, en Sylvia Rus, initiatiefnemer van de reis naar Oeganda, kreeg Langedijk 4 Global Goals we het volgende bedankje van Kaddu Martin, hoofddocent van Hoy's Secondary School in Bukomansimbi. De vertaling luidt als volgt:

"Ik wil graag mijn verslag doen over het waterproject van het Jan Arentszcollege. Het is een hele goede gift aan zowel de school als onze studenten. Zoals uit de foto blijkt, maken zij dankbaar gebruik van de aangeboden watertank."

"Dankzij jullie hebben we nu een minimaal aantal ziektegevallen. Dat komt door het waterfilter. Daardoor gaan de leerlingen graag naar onze school, de enige in dit district. We zijn blij dat we de kinderen deze kans kunnen geven."

"Onze leerlingen drinken tijdens de lunch het gefilterde water. Dit zorgt voor een goede spijsvertering en verhoogt hun weerstand. Ook de lereren zijn erg blij met de watertank."

"Namens iedereen bedank ik jullie allen voor dit geschenk. We zijn er heel blij mee en maken er dagelijks dankbaar gebruik van."

Marsha Bakker
Meer berichten