(Foto: Henk Huibers)

Muziek op Zondag

OUDKARSPEL = In Het Behouden Huis Oudkarspel kunt u vanaf december tot en met april op elke tweede zondag van de maand genieten van een muzikaal optreden van artiesten uit onze eigen regio.

Muziek op Zondag biedt een gevarieerd programma: de ene keer luistert u naar een singer/songwriter, de andere keer naar talentvolle leerlingen van de muziekschool of een swingende jazzband.

Muziek op Zondag start op zondag 8 december met een uitvoering van Muziek Collectief Langedijk. MCL wordt gevormd door een aantal muziekdocenten. Zij verzorgen lessen in de Binding en zijn ook verbonden aan Cool in Heerhugowaard. Een tiental leerlingen laat horen wat zij kunnen op de dwarsfluit, keyboard en klarinet. Mooi om te zien wat deze jonge talenten al in huis hebben.

Op zondag 12 januari treedt Renée Spijker op. Bij het vaarevenement in juni heeft ze al laten horen wat zij allemaal in haar mars heeft. Een singer/songwriter in hart en nieren, die haar eigen muziek schrijft en componeert. Als uitzondering treedt zij op in Het Regthuis. Het museum is die dag gesloten.

Zondag 9 februari is het tijd voor de Yesfried jazzband. Ze spelen muziek uit onder meer het 'Great American Songbook'. Swing, latin en ballads wisselen elkaar af in dit enthousiaste optreden van zes muzikanten met o.a. Henk Vasbinder.

Op zondag 8 maart komt Fatima Haring uit 't Veld. Fatima was al op haar achtste muzikaal actief. Als singer/songwriter schrijft ze haar eigen muziek, waarmee ze vanaf 2013 regelmatig optreedt. Pop, folk en een vleugje rock. Ze laat zich begeleiden door een bassist en een achtergrondzangeres, die ook de Cajón bespeelt, een van oorsprong uit Peru afkomstige handtrommel.

Op zondag 19 april wordt Muziek op Zondag voor dit seizoen afgesloten met de Jan Rovers jazzband uit St Pancras met maar liefst vier blazers. Zij spelen verschillende genres jazz, waaronder vooral Dixieland. Dat is hun handelsmerk. Maar ze houden ook van blues en ballads.

Zet de data voor Muziek op Zondag alvast in uw agenda, want dan mist u geen van deze mooie voorstellingen.

De zaal gaat elk van de zondagen open om 14.30 en de muziek start om 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur inclusief een pauze. Na afloop is de bar nog een uurtje open om gezellig na te zitten. De entree bedraagt 5 euro per persoon per voorstelling. U kunt kaarten aan de zaal kopen of al eerder een plaats reserveren via info@behoudenhuisoudkarspel of via de telefoon (0226 75 30 63). De gereserveerde tickets kunt u afhalen aan de balie in Het Behouden Huis (Dorpsstraat 850 in Oudkarspel).

Marsha Bakker
Meer berichten