Projectkoor Regio Vocaal geeft op 14 en 15 december een kerstconcert.
Projectkoor Regio Vocaal geeft op 14 en 15 december een kerstconcert. ((Foto: aangeleverd))

Projectkoor Regio Vocaal klaar voor kerstconcert

LANGEDIJK - Met nog anderhalve week te gaan is het nieuwe projectkoor Regio Vocaal bijna klaar voor de concerten op 14 en 15 december. Eerst hebben orkest en koor apart van elkaar gerepeteerd, maar daar kwam vanaf zaterdag 23 november verandering in.

Vanaf dat moment werden alle disciplines bij elkaar gebracht om tot een muzikaal geheel te komen. Ook kwamen de twee solisten en de vertellers er bij, zodat alle facetten van het kerstconcert werden gerepeteerd. Aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Alle betrokkenen, zo'n 130 personen, zijn vast besloten om er een prachtig kerstconcert van te maken. "Het is een gevarieerd gezelschap, mensen die al in diverse koren of orkesten uit de wijde omgeving zingen en spelen maar zich speciaal voor dit project hebben aangemeld", aldus de dirigent Arwin Kluft. "De saamhorigheid is groot en dat komt de muziek ten goede."

Het muziekstuk dat wordt gebracht heet 'And on earth… Peace'. Een indrukwekkend doorlopend Amerikaans werk met verrassende arrangementen van bekende en minder bekende kerstnummers ondersteund door een prachtig georkestreerde begeleiding. Dat de titel van dit muzikale werk, met de huidige turbulente wereld, wel heel toepasselijk is berust volledig op toeval.

Kerstconcert van het projectkoor Regio Vocaal op 14 en 15 december, aanvang om 20.00 en om 14.30 uur.

Het koor bestaat uit negentig personen, een orkest, twee solisten en twee vertellers. Algehele leiding is in handen van Arwin Kluft. Met medewerking van Vocal Group Close-up uit Alkmaar op zaterdagavond en het popkoor Your Song uit Sint Pancras op zondagmiddag.

Locatie: Trefpuntkerk, dorpsstraat 41a, Broek op Langedijk. Reserveren en info via www.regiovocaal.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten