(Foto: Pastoor Bruno Sestito)

10 vragen aan pastoor Bruno Sestito

De vraag van Paul Bergen: Hoe ziet u de toekomst voor de geloofsgemeenschap?

De neiging is om op deze vraag een antwoord te geven met mijn verstand, maar dat wil ik niet. De Kerk is van God; door Zijn Zoon Jezus heeft Hij ons een voorbeeld gegeven van hoe te leven. Hij geeft ons ook Zijn Heilige Geest om daarnaar te leven en te handelen. De vraag is aan ons of wij deze Geest willen ontvangen of weigeren. Zolang wij daarvoor open staan om deze te willen ontvangen krijgen wij vrede en hoop en dit brengt toekomst mee voor iedereen.

Ik blijf daarvoor bidden.

Wie bent u?

Ik ben Bruno, ik ben Italiaan en ik ben net 50 geworden. Sinds negentien jaar woon ik in Nederland. Ik kwam hier in Nederland, in Nieuwe Niedorp, als seminarist. Ik heb in Haarlem de opleiding gevolgd om priester te worden voor Bisdom Haarlem-Amsterdam. Sinds meer dan 4 jaar ben ik de Pastoor van de Sint Jan de Doperkerk.

Van wie bent u dr ien?

Alfredo en Nella Sestito. Ik ben de jongste van 4 kinderen. Mijn broers, mijn zus en mijn ouders wonen in Italië. Ik ben geboren en getogen in het Zuiden van Italië. Toen ik 19 was ging ik naar Rome. Daar heb ik de Universiteit gedaan. Ik ben apotheker geworden en daar ook gewerkt tot mijn komst in Nederland.

Wat heeft u met dit dorp?

Sinds mijn eerste viering in onze kerk voel ik mij hier thuis. Ik ervaar het alsof er meteen een klik is ontstaan tussen mij en de Langedijkers. Ik heb ook veel contacten met mensen die niet parochianen zijn. Ik vind het geweldig om met mensen langs de straat of in een van de winkels te kunnen kletsen. Dat doet mij goed.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Om vanuit de achtertuin van de pastorie naar de geweldige toren van de 'kathedraal van het Noorden' te kijken. Prachtig! Hemel en aarde worden een!

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De manier waarop ik hier ontvangen werd en word. Niet te vergeten mijn 50e verjaardag. Uniek! wat wij in de kerk meegemaakt hebben. Veel mensen met een verschil in afkomst, in cultuur en toch waren wij één grote familie.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

De mensen blijven bemoedigen, hoop geven om er altijd voor elkaar te zijn.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Van mijn ouders. Wees wie je bent! Wees dankbaar! Aandacht voor de mensen te hebben, vooral voor de zwaksten.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Deze dorpssfeer die heerst te behouden. Het is geweldig om te ervaren dat je ook als je buitenlander bent bij dit dorp mag horen.

Uw opvolger?

Mevrouw Geeske Leek. Zij is ook een import! Velen hebben haar als juf gehad. Zij is een van de vrijwilligers van onze parochie. Ik zou ook graag willen horen hoe zij de toekomst van de jongeren hier in Langedijk ziet!

Marsha Bakker
Meer berichten