(Foto: Hassan ait Bassou)

10 vragen aan Hassan ait Bassou

De vraag van Geeske Leek: Hoe werk jij aan de problemen van de jeugd in Langedijk?

Als straatcoach kom ik aardig wat problemen tegen op straat. Wat werkt is het levellen met jongeren en een gesprek aangaan, en zorgen dat ze weten dat je naar ze luistert. Ik wil altijd weten waarom jongeren bijvoorbeeld hangen op een bepaalde plek. Als iemand bijvoorbeeld ruzie thuis heeft kan ik eventueel bemiddelen. Of als iemand vastloopt op school dan kan ik hem met een van mijn collega's in contact brengen. Maar ik kom ook wel eens jongeren tegen op plekken waar ze niet mogen zitten en die geven dan aan dat ze een plek zoeken om te hangen. Dan stuur ik ze door naar de huiskamer (buurthuis).

Wie bent u?

Mijn naam is Hassan ait Bassou en ben in Langedijk werkzaam als straatcoach bij Wonen Plus Welzijn en daarnaast ben ik jarenlang topsporter geweest. Ik ben op vroege leeftijd begonnen met kickboksen en dat heeft me veel discipline bij gebracht. Ik was vijfmaal Nederlands kampioen, driemaal Benelux kampioen, tweemaal Europees kampioen en meerdere malen sportman van het jaar. Tevens ben ik mede eigenaar van Sportsinc. Ik ben ruim 38 jaar woonachtig in dit mooie dorp.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader heet Madani en is helaas overleden, de belangrijkste vrouw in mijn leven is mijn moeder Fatima. Ik heb 7 zussen en 1 broer. Zelf heb ik 2 dochters van 6 en 15 jaar.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het mooiste plekje van Langedijk vind ik wel het kleine centrum ter hoogte van de Sint Jan de doper. Daar komt alles samen: kerk, kloosterhof en om de hoek zit de moskee. En in de winter een gezellige oliebollenkraam.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Het sociale leven en elkaar gedag zeggen. Het ons kent ons gevoel. Ik heb altijd een veilig gevoel gehad toen ik opgroeide in Langedijk.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Als ik burgemeester van Langedijk was, had ik er ten eerste alles aangedaan om niet samen te gaan met een andere gemeente, omdat ik bang ben dat we als Langedijkers verder uit elkaar groeien. Daarnaast had ik veel meer in veiligheid en de zorg geïnvesteerd.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Dat kwam van mijn vader: 'Hassan je moet tillen wat je kan dragen'.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Mijn toekomstwens is veiligheid en zorgen dat men elkaar gedag blijft zeggen op straat...

Wie is uw opvolger?

Ronald van Twuijver van Kringloop Noord Scharwoude, hij is een begrip in Langedijk. Altijd vriendelijk en altijd hard aan het werk. Ik wil graag weten waar hij u het doorzettingsvermogen vandaan haalt waar ik heel veel respect voor heb. Hier kunnen heel veel mensen een voorbeeld aan nemen!

Marsha Bakker
Meer berichten