Vlnr boven: Helene de Vries, Het Mozaïek; Tim Emmerik, Stichting Kinderopvang Langedijk; Frans van de Gevel, Paus Johannesschool; Ariane Breimer, St. Maartenschool; Wouter van Assendelft, Stichting Team Langedijk, Maaike Koerhuis, Stichting Team Langedijk. Onder: Fred de Wildt, Het Baken; Monique Froeling, IKC Waterrijk; Paul Edelschaap, Wijde Veert en Barnewiel; Frank Bijvoet, Stichting Team Langedijk.
Vlnr boven: Helene de Vries, Het Mozaïek; Tim Emmerik, Stichting Kinderopvang Langedijk; Frans van de Gevel, Paus Johannesschool; Ariane Breimer, St. Maartenschool; Wouter van Assendelft, Stichting Team Langedijk, Maaike Koerhuis, Stichting Team Langedijk. Onder: Fred de Wildt, Het Baken; Monique Froeling, IKC Waterrijk; Paul Edelschaap, Wijde Veert en Barnewiel; Frank Bijvoet, Stichting Team Langedijk. ((Foto: Theo Annes))

Alle scholen van Langedijk Samen tegen Kanker

LANGEDIJK - De directeuren van alle scholen in Langedijk onderschreven dinsdag 10 december het belang van sport en bewegen, inzet voor het goede doel en samenwerking tussen sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en scholen.

Op deze dag tekenden namelijk alle scholen van Langedijk samen met Stichting Kinderopvang Langedijk, Sport Servicepunt Langedijk en Stichting Team Langedijk een convenant waarmee ze afspreken om bij toerbeurt jaarlijks een scholenloop te organiseren voor een kanker gerelateerd goede doel.

Langedijkse Scholenloop: wat is dat?

De Langedijkse scholenloop is een complete module waarmee basisschoolleerlingen een scholenloop om en rond school afleggen en geld ophalen voor het goede doel. Scholen worden zoveel mogelijk ontzorgd omdat Sport Servicepunt Langedijk en Team Langedijk een pakket leveren met looptraining, ondersteuning op de dag zelf, een draaiboek en kant-en-klare materialen. De kinderen die deelnemen maken deel uit van een evenement waar ze naar toe werken, waar ze iets moois neerzetten en bijdragen aan een gezonde samenleving. Iedere school die deelneemt krijgt een deel van de opbrengst terug in de vorm van een sport-clinic.

Het mes snijdt aan twee (of drie) kanten

Kinderen die meedoen aan de scholenloop ontvangen looptraining en maken deel uit van een maatschappelijk evenement. Hiermee doen ze ervaring op zowel het sportieve als het maatschappelijke vlak. Team Langedijk haalt hiermee geld op voor de goede doelen die ze ondersteunen: alle doelen zijn tegen kanker, zowel landelijk als regionaal (zoals bijvoorbeeld hospices, 't Praethuys). De gemeentelijke doelstellingen halen we hiermee een stapje dichterbij: samenwerking tussen (basis)scholen, sport en het maatschappelijk veld. Het mes snijdt dus aan 2 of 3, nou ja, meerdere kanten.

Het plan
Scholen kunnen elke 2-3 jaar meedoen met de Langedijkse scholenloop. Zo zijn elke 3 jaar alle scholen een keer aan de beurt geweest én houden scholen ruimte om ook andere activiteiten te blijven organiseren. Iedere school wordt bovendien jaarlijks aangemoedigd actief deel te nemen aan de Langedijker Run die traditioneel plaatsvindt op een zondag. Aan het begin van deze dag vindt een Kids Run plaats waar alle kinderen van Langedijk en omgeving aan deel kunnen nemen. In 2020 vindt de Langedijker Run plaats op 7 juni.

Team Langedijk
De Stichting Team Langedijk is ontstaan uit een groep mensen die actief meeloopt tijdens de jaarlijkse Roparun, een hardloop estafette evenement van Parijs of Bremen naar Rotterdam. Ieder jaar organiseert Team Langedijk verschillende activiteiten om zo veel mogelijk geld op te halen voor de doelen van de Roparun organisatie, maar ook voor een aantal regionale doelen. In het verleden heeft Team Langedijk onder meer geld geschonken aan Hospice Alkmaar, Hospice Schagen en 't Praethuys. Kijk voor meer informatie op www.teamlangedijk.nl

Marsha Bakker
Meer berichten