(Foto: Theo Annes 06 53328812)

ChristmasLite in het winkelcentrum

BROEK OP LANGEDIJK - Wat verwacht je van het leven, wat heeft het jou te bieden, en wat geef je zelf aan een ander die ook verwachtingen heeft?

Wil je meedenken over deze vragen kom dan naar ChristmasLite, dit jaar voor de vierde keer georganiseerd in de grote hal van het winkelcentrum Broekerveiling. Dit initiatief van de gezamenlijke kerken van Broek op Langedijk vindt ook nu weer op kerstavond, 24 december om 20.00 uur, plaats.

Enthousiast

In gesprek met Jolien van Zelderen en Leon van den Dool, predikanten in Broek op Langedijk, voel je al snel hun enorme enthousiasme. Als medeorganisatoren zijn ze druk bezig om ook dit jaar weer ChristmasLite tot een groot succes te maken. Zij hopen op een grote opkomst, waar zowel jong als oud kan genieten van een sfeervolle viering. "Iedereen is welkom, het gaat om de beleving en het verlangen om samen te zijn, in vrede en vol goedheid. Reden genoeg om in ieder geval één keer per jaar even stil te staan bij de boodschap die de geboorte van het Kind ons gebracht heeft! Kom je dan terug bij de kern van het kerstverhaal: bracht de geboorte ons mensen vrede en hoop? Dit overstijgt de kerkmuren, allen zijn we samen en wat je ook denkt: elkaar respecteren staat voor op! Het is toch prachtig als we ons kunnen verenigen en te doen wat goed voor de ander is?"

Programma

Het belooft ook nu weer een prachtige avond te worden. Mooie sfeervolle kerstmuziek onder leiding van Bert Rootmensen en heel bijzonder: ook dit jaar weer een gelegenheidskoor waar altijd veel belangstelling voor is en waaraan iedereen kan meedoen. In de grote hal komt een groot scherm te staan waarop filmpjes vertoond worden. Natuurlijk kan iedereen meezingen. Inhoudelijk zal het natuurlijk over het kerstverhaal gaan, zoals dat in de Bijbel verteld wordt. Het thema van deze avond is, zoals vermeld, verwachting. "Vol verwachting klopt ons hart, voor jou, voor mij, voor ieder mens die een ogenblik in reflectie stil wil staan om met verwachting weer de toekomst in te gaan!", aldus de jonge predikanten. Om 19.45 uur start de bijeenkomst met inzingen. Zij daar behoefte toe voelen kunnen na afloop een bijdrage geven voor het Leger des Heils, de organisatie met een warm hart voor onze samenleving.

Marsha Bakker
Meer berichten