Muziek op Zondag in Het Behouden Huis

OUDKARSPEL - Het Behouden Huis Oudkarspel organiseert vanaf december tot en met april op elke tweede zondag van de maand een muzikaal optreden van artiesten uit onze eigen regio. Muziek op Zondag biedt een gevarieerd programma: de ene keer luister je naar een singer-songwriter, de andere keer naar talentvolle leerlingen van de muziekschool of een swingende jazzband.

Op zondagmiddag 12 januari treden Renée Spijker en Laniek Reedijk op. Dit keer niet in Het Behouden Huis zelf, maar in de mooie en intieme zaal van Het Regthuis (het museum is die dag gesloten). Renée Spijker is een singer-songwriter in hart en nieren. Zij stal al de show op het Vaarevenement in juni met een wervelende voorstelling. Met haar unieke wereldse sound brengt zij catchy songs over alledaagse onderwerpen. Een genot om naar te luisteren.

Laniek Reedijk is leadzanger en frontman van de indiefolk band La Nique. Laniek is een singer-songwriter met een grote variatie in zijn optreden. Naturel, melancholisch en soms hartstochtelijk en wild. Zijn 'kleine liedjes' deden zelfs het verwende publiek van Paradiso en de Melkweg in Amsterdam verstillen.

De zaal gaat open om 14.30 en de muziek start om 15.00 tot ongeveer 17.00 uur inclusief een pauze. Na afloop kun je nog een uurtje gezellig met een drankje na te zitten. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Je kunt kaarten aan de zaal kopen of al eerder een plaats reserveren via info@behoudenhuisoudkarspel of via de telefoon (0226 75 30 63). De gereserveerde tickets zijn af te halen aan de balie in Het Behouden Huis (Dorpsstraat 850 in Oudkarspel). Het Regthuis vind je schuin tegenover Het Behouden Huis aan de Dorpsstraat 861.

Noteer alvast in je agenda: op zondag 9 februari treedt bij Muziek op Zondag de Jazzband Yesfriends op en op zondag 8 maart singer-songwriter Fatima Haring. Kijk voor nog meer informatie op www.behoudenhuisoudkarspel.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten