Alex Sijm staat voor een grote verandering.
Alex Sijm staat voor een grote verandering. ((Foto: Theo Annes))

Alex Sijm stopt met Wintercircus

LANGEDIJK - Zondag 5 januari sloot circusdirecteur Alex Sijm het Wintercircus 2019 af, na een zeer geslaagd seizoen.

Alex kondigde eveneens aan aan het eind van dit jaar te gaan stoppen met Wintercircus Sijm. "In december 2020 vieren wij het 20-jarig jubileum van Wintercircus Sijm. Een mijlpaal waar ik enorm trots op ben. Maar wat me de afgelopen jaren ook veel energie heeft gekost. Aangezien ik een gevoelsmens ben, die goed luistert naar zijn intuïtie, besloot ik dit komende jubileumjaar tevens mijn afscheidsjaar te laten zijn", aldus de Langedijker.

Op 31 december hoop ik de laatste voorstelling te spelen met mijn geliefde wintercircus. Het is een project waar ik 20 jaar met enorm veel liefde en passie aan heb gewerkt. Er komt nog altijd heel veel publiek - 19e editie zelfs een record- en iedereen is enthousiast, dus dat is het niet. Maar in mei 2018 heb ik reeds het besluit genomen om 20 jaar wintercircus vol te maken. In de afgelopen tijd zijn er zorgvuldig stappen gezet om het bedrijf op deze grote verandering voor te bereiden."

Circus in de zorg

Met Impresariaat Sijm gaat hij zich onder andere richten op Circus in de Zorg. Met dit project zetten we de circustent op bij zorginstellingen of verpleeghuizen, voor mensen die niet zo makkelijk naar een circusvoorstelling kunnen komen. Dit zijn altijd hartverwarmende dagen voor zulke dankbare mensen." Tevens blijft hij producties maken in opdracht zoals het Circus van de Nacht en het Festival Circus aan Zee. "Mijn droom '20 jaar Wintercircus Sijm' is straks uitgekomen en het is een groot cadeau dat ik nu zelf mag beslissen dat het tijd is voor nieuwe dromen. Ik blijf circus maken maar wil ook ruimte en tijd hebben om nieuwe dingen te creëren. En wat is er dan mooier om te stoppen op een hoogtepunt!"

Personal coaching

Daarnaast is Alex al twee jaar bezig met een opleiding haptonomie, waarmee hij mensen wil helpen die om diverse redenen vastlopen in het leven. Middels motivatietrainingen en personal coaching kan ik hen helpen om niet langer in problemen te denken en te durven vertrouwen op hun gevoel. Net als ik altijd heb gedaan. Mijn levensmotto is niet voor niets 'Droom niet je hele leven, maar leef je droom'", glundert Alex.

Marsha Bakker
Meer berichten