RANI, oftewel de Heerhugowaardse Shannon, scoort momenteel een monsterhit met 'Post Malone'.
RANI, oftewel de Heerhugowaardse Shannon, scoort momenteel een monsterhit met 'Post Malone'. ((Foto: aangeleverd))

Lokale Held van de maand: Rani

RANI is een 20-jarige zangeres met een indrukwekkende stem. Haar muziekcarrière neemt momenteel een enorme vlucht, mede door haar succes met het nummer 'Post Malone'.

RANI, die eigenlijk Shannon Hilversum heet, woont al haar hele leven in Heerhugowaard, waar ze al vroeg begon met zingen en het schrijven van liedjes. Shannon is op jonge leeftijd gestart bij een musicalgroep, heeft aan diverse talentenshows meegedaan, solo zanglessen gevolgd en opgetreden op verschillende podia. In 2017 is zij professioneel begonnen met het schrijven en zingen van muziek. Dit deed zij met een goede vriend, Olaf Blackwood, in Los Angeles. Vervolgens kreeg zij een publishingcontract bij Cloud9 en is ze zich verder gaan ontwikkelen in de EDM/House/Dance muziek als zangeres en schrijfster.

Wereldhit met Post Malone

In 2018 maakte zij met twee andere schrijvers en een producer het lied 'Post Malone', in samenwerking met Sam Feldt. Op 24 mei 2019 is het nummer uitgekomen en deed het direct enorm goed op de streamingplatforms met miljoenen streams per week. Het nummer is daarna internationaal door alle radiostations opgepakt en heel hoog in alle hitlijsten terecht gekomen. In Nederland heeft het de 5e positie in de Top 40 bereikt en staat er nog steeds in!

Optredens

RANI treed regelmatig op. Zo trad ze eind vorig op in het voorprogramma van de Nederlandse zangeres Tabitha en stond ze samen met allerlei internationale artiesten op het 'Jingle Bell Ball' in het O2 stadion van Londen voor 20.000 bezoekers.

Eigen project

Shannon is op dit moment bezig met het schrijven en zingen voor haar eigen project, waarmee ze hoopt dit jaar haar eerste nummers uit te gaan brengen. Haar eigen muziek beschrijft ze als muziek met Soul/R&B/pop invloeden. Inspirators voor haar zijn Amy Winehouse, Rihanna en H.E.R. Met haar eigen nummers trad ze vorig jaar ook op in het voorprogramma van Tabitha, bij wie ze ook altijd terecht kan voor hulp en advies.

Studie

Naast haar muziek studeert ze Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit zijn twee totaal verschillende werelden en hoewel het daardoor soms ook wel erg druk is, helpt het haar wel een frisse blik te houden op zowel haar studie als haar muziek.

Nieuwe single

Op 14 februari komt haar nieuwe single uit. Een hele gave track. Houd deze datum dus in de gaten en kijk op Youtube, Spotify of andere streamingplatforms! Meer info over Shannon vind je op haar website: shannonrani.com en op Instagram: @shannonrani_

Meet & Greet!

Villa Artquake is ontzettend trots op Shannon. Wij vinden haar een voorbeeld voor andere jonge muzikanten en daarom organiseren we dit jaar een Meet & Greet met RANI, waarbij Shannon ook een paar van haar eigen nummers zal laten horen.

Wil jij deze Meet & Greet met RANI niet missen, neem dan contact op met cultuurcoach Mado de Vries, stuur een mail naar mado.devries@gmail.com of stuur een DM via Instagram mado_de_vries.

Marsha Bakker
Meer berichten