De artist impression van de nieuwe sporthal.
De artist impression van de nieuwe sporthal. ((Foto: aangeleverd))

Eerste paal Sporthal Waarland

WAARLAND – Eindelijk is het zo ver: donderdag 30 januari gaat om 14.00 uur de eerste paal voor de sporthal in Waarland de grond in.

De eer is aan wethouder Joke Kruit van gemeente Schagen om de officiële eerste paal te slaan. Zij stond vanaf het begin vierkant achter de plannen voor de nieuwe hal en maakte zich er steeds hard voor het plan te doen slagen. Zij slaat de paal onder toeziend oog van onder andere 175 kinderen van Kindcentrum Sint Jan. Uitgerust met bouwhelmen zien zij met de eerste paal ook hun tijdcapsule – met hun tekeningen en verhalen anno 2020 – de grond ingaan. Het slaan van de eerste paal is het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe multifunctionele sporthal waar heel sportminnend Waarland reikhalzend naar uitkijkt. Eerder deze maand is de oude sportzaal tegen de vlakte gegaan en zijn voorbereidende werkzaamheden gestart voor de hal die het dorp nieuwe mogelijkheden biedt. Zo kan handbalvereniging Con Zelo voor het eerst in haar 70-jarige bestaan zaalwedstrijden op eigen dorp spelen en wordt zaalvoetbalvereniging FC Waarland nieuw leven ingeblazen.
Om 14.05 uur is de ontvangst en welkomstwoord door Theo Wever, voorzitter Sportpodium Waarland, om 14.10 uur houdt wethouder Joke Kruit van gemeente Schagen haar toespraak. Om 14.20 uur gaat de eerste paal de grond in.

Vrijwilligers

Sportpodium Waarland schakelt professionele partijen in voor de bouw en kan daarnaast rekenen op de inzet van tientallen vrijwilligers die zich hebben aangeboden voor hand- en spandiensten. De bouwcoördinatie is in handen van Wever Bouwgroep in Waarland. Het is de bedoeling de hal na de zomervakantie in gebruik te nemen, zodat verenigingen er hun nieuwe seizoen kunnen starten.

Marsha Bakker
Meer berichten