De Kluivers maken zich weer op voor een bomvol carnavalsweekend!
De Kluivers maken zich weer op voor een bomvol carnavalsweekend! (Karen Duin)

Jubileumachtig carnaval in Waarland

WAARLAND - Na maanden van voorbereidingen is het bijna zover: van 21 tot en met 24 februari wordt voor de 55e keer carnaval gevierd in Waarland.

De inwoners van het dorp krijgen een jubileumachtig programma voorgeschoteld door carnavalsvereniging De Kluivers. Het feest heeft dit keer 'jubileum' als thema. Na de openingsavond rond de 11e van de 11e maand, het eigen prinsenbal op 18 januari jl. en de bezoeken aan de prinsenballen in Middenmeer en in Sint Maarten zijn De Kluivers er helemaal klaar voor. Het programma biedt voor ieder wat wils. Alle festiviteiten tijdens deze carnavalsdagen vrij van entree!

Op vrijdag 21 februari om 10.00 uur brengen De Kluivers een bezoek aan Woon/Zorgcomplex Sabinahof. Locoburgemeester Joke Kruit van de gemeente Schagen verricht hier de officiële opening van carnaval en doopt Waarland hiermee om in Kluivenburg. Jordy zorgt voor een gezellige ochtend.

De Vrolijke Vrijdagmiddag is in de Snertpan (Waarlands Dorpshuis). Het feest begint daar om 14.30 uur. Jordy zorgt voor een gezellige middag. De zes Knieskoiffies tonen hun enthousiast ingestudeerde dansjes. De Kluivers bieden hun gasten ook weer een buffet aan. Het programma eindigt om 18.30 uur. Daarna wordt de zaal snel omgebouwd voor de avond voor de jeugd tot 15 jaar. Er is een prijsuitreiking voor de verklede kinderen. Verder staat de avond in het teken van polonaises, feest en spel. De alcoholvrije avond is van 20.00 tot 22.41 uur. De dj's De Spliterwten zorgen voor de feestmuziek.

Op zaterdag 22 februari gaan Prins Kluif V, de adjudant en de hofdames op bezoek bij zieke Waarlanders thuis, in verzorgingshuizen of in het ziekenhuis. Ook gaan zij op kraamvisite bij een van de jongste inwoners van Waarland. Een andere groep Kluivers doet mee in de optochten in Schagen en in Burgerbrug. Dit jaar zal er een reünie plaats vinden. In de middag zal deze op uitnodiging zijn. De reünie zal van 16.00 tot 19.30 uur zijn. Aansluitend hiervan is er een spel avond hierbij is iedereen welkom. Hier zal ook een geweldige quiz bij plaats vinden.

Op zondag 23 februari doet een groep Kluivers in de ochtend mee in de optocht in Warmenhuizen. Om 14.30 uur start de eigen optocht bij het Dorpshuis met meerdere muziekkorpsen. Ook doen loopgroepen en praalwagens uit buurdorpen mee. Na de optocht en de prijsuitreiking speelt het feest duo, 2 bier zonder baco tot ver in de avond.

Op maandag 24 februari is de jeugd van kindcentrum Sint Jan aan de beurt. Het ochtendprogramma is voor de peuters en de kinderen van groep 1, 2 en 3. Ze gaan met De Kluivers mee naar het Dorpshuis voor een optreden van Jordy. De kluivers gaan rond 13.00 uur met de kinderen en leerkrachten van groepen 4 tot en met 8 naar het Dorpshuis voor een gezellige middag met Jordy. Om 16.00 uur nemen de Kluivers afscheid van de miniraad en is het officiële programma klaar. De Kluivers genieten dan nog even na op hun besloten avond.

Marsha Bakker
Meer berichten