Prima resultaten meisjes en jongens TTL

Prima resultaten meisjes en jongens voorrondes NK

LANGEDIJK - Afgelopen zaterdag 25 januari vond in Beverwijk de tweede districtswedstrijd plaats. Deze districtswedstrijden bieden de mogelijkheid om een plaats te reserveren in de landelijke kwart finales of voor rechtstreekse plaatsing naar de NK vierde divisie.

Er zijn drie districtswedstrijden en de mannen hebben de mogelijkheid om in twee districtswedstrijden uit te komen. In de instap derde divisie konden Sam Ottenhof en Willem Teun Schotten zich al plaatsen voor deze landelijke wedstrijden. Voor hen was het al de tweede wedstrijd waarin op beide wedstrijden Sam Ottenhof uitstekend heeft gepresteerd en hij zich al heeft verzekerd van een plaats naar de landelijke kwartfinale. Voor Willem Teun lukte dit helaas nog niet.

Voor de vierde divisie jongens/heren was dit de eerste plaatsingswedstrijd, zij moeten nog een tweede turnen om mogelijk door te stromen naar NK vierde divisie.

In de pupillen vierde  divisie deden Hidde Kuitert, Youri Alders, Senne vd Meer en Jeppe Rootlieb hun uiterste best om zo goed mogelijke resultaten neer te zetten en dat is prima gelukt. Hidde behaalde een derde plek, voor Youri was de vjfde plek weggelegd, Senne werd 6e en Jeppe eindigde op de 7e plaats. Volgende keer hebben ze nog een keer de kans om zich wellicht te verbeteren.

In de jeugd vierde divisie mochten Joris Goudsblom, Jurre Bakker en Kick Dillo aan de start van hun eerste wedstrijd verschijnen. Joris en Jurre kwamen hierbij prima voor de dag en mochten beslag leggen op de derde en resp. vierde plaats. Kick eindigde op de 14e plek. Ook hij heeft volgende keer nog een kans om zich te verbeteren.

Als laatste van de dag kwamen van Turn Totaal Langedijk Bjarne Koomen en Bas Insing aan bod. Ook zij hebben topprestaties neergezet, want van alle junioren 4e divisie kwamen zij na alle zes toestellen op de twee hoogste treetjes terecht. Zij zetten TTL in de schijnwerpers om als 1e en 2e te eindigen. Bjarne op de hoogste tree en Bas volgde direct op de tweede tree.

Allemaal prima prestaties en biedt een goed perspectief voor de volgende plaatsingswedstrijd die op 14 maart in Beverwijk plaatsvindt.

Meisjes

De meisjes in de jeugd traden ook op zaterdag 25 januari aan voor een plaats naar de landelijke wedstrijden. Er worden twee wedstrijden geturnd en de beste plaatsing van deze twee wedstrijden wordt meegenomen voor doorstroming. Maar met de wetenschap dat er van de 24 meisjes maar 6 doorstromen moesten ze echt aan de bak om dit te bewerkstelligen.

In de jeugd N4 kwamen voor TTL 3 meisjes in actie: Indy Jongenburger, Tessa Meijer en Anouk Haanstra. Na de eerste wedstrijd gehouden op zondag 15 december hadden Indy en Anouk met een respectievelijk 1e en een 3e plek al een heel goed uitgangspunt neergezet. Tessa met een zevende plek moest afgelopen week nog even bewijzen dat zij ook heel goed kan turnen. Indy betrad na afloop van de vier toestellen weer een geweldige 1e plek met het hoogste cijfer op de balk 12.75. Tessa deed het uitstekend maar bij het toestel brug had zij de pech dat er ook meisjes van de andere baan op dezelfde ligger moesten turnen en was daarom als 14e en laatste aan de beurt. Dat kostte even wat concentratieverlies en viel het cijfer wat minder uit dan dat ze beheerst. Ze behaalde wel een keurige vijfde plaats en een medaille, want de overige toestellen waren prima. Anouk had al een derde plek op zak en dat gaf natuurlijk wel een veilig gevoel. Ze had nu een gedegen wedstrijd gedraaid en belandde nu op de zevende plaats. Helaas in de totaal score had Tessa net een plekje te weinig om door te stromen. Maar wie kan het zeggen dat alle onze drie de jeugdmeisjes op de totaal scorelijst van twee wedstrijden binnen de 7 plekken zijn geëindigd. 

In de jeugd 2e divisie kwam voor onze vereniging Alicia Berglund uit, zij is er lange tijd uit geweest met allerlei blessures, dus zo wie zo knap dat ze dit wedstrijdseizoen wel aan de start kon verschijnen. In de eerste wedstrijd mistte ze hier en daar wat punten maar voor een eerste keer na een lange tijd had ze een prima prestatie neergezet. In de tweede wedstrijd ging het al een stuk beter. Een prima sprong en een veel betere vloeroefening leverde al heel veel verbeterpunten op. Met een 14e plaats mag zij ook doorstromen naar de landelijke wedstrijden.

Marsha Bakker
Meer berichten