Shakena in het gewonnen roze pak.
Shakena in het gewonnen roze pak. ((Foto: EBI Sport))

Drie meisjes van EBI-Sports Kampioen in Rotterdam

REGIO - Afgelopen weekend was vooral een meisjes judo weekend. Op de zaterdag was het meisjes toernooi in Rotterdam en zondag in Zaandam.

Op zaterdagochtend ging Coach Marco Klaver met z'n dochter Nova al vroeg op pad richting Rotterdam. Daar werd voor de vierde keer het meisjes toernooi georganiseerd door oud Topjudoka Deborah Gravenstijn. Er deden deze keer meer dan 700 meisjes aan mee uit heel Nederland en alle deelnemers kregen een mooie roze judoband en roze suikerspin. Nova was erg goed in vorm en won al haar partijen en werd kampioen. In het tweede blok kwam Nikki Trousselot in actie, haar vader Frank probeerde haar op de juiste manier te begeleiden om zo ook dat felbegeerde roze judopak, alleen voor de Kampioen, te bemachtigen. Dat lukte haar ook omdat zij al haar vier de wedstrijden met een Ippon wist te winnen. In het laatste blok van de dag ging coach Chaira met Shakena Djasimin mee. Voor haar een van de eerste toernooien buiten de club en ze deed het geweldig goed en met drie overwinningen mocht ook zij het roze judopak in ontvangst nemen.

Op de zaterdagmiddag ging ook het regioteam olv coach Sten op pad. Deze ronde was in Anna Paulowna en met twee winstpartijen staat het team er erg goed voor om de titel te prolongeren. Het team bestond deze keer uit: Ghassan el Masri, Stijn Blom, Sem Sikking, Stijn Rempt, Rens Pronk, Denys Bremmers en Bjørn Snip.

Ook zondag waren de meisjes weer aan de beurt. Deze keer was het in Zaandam bij Hikari en was Frank weer de coach. Er deden voor EBI-Sports 3 meisjes mee en alle drie behaalde zij een medaille. Nikki Trouselot werd Kampioen en Nova Klaver en Tamara Zut werden derde.

Het was weer een mooi weekend met goeie resultaten.

Marsha Bakker
Meer berichten