(Foto: )

Lezing in de Doopsgezinde kerk

BROEK OP LANGEDIJK - Gerrit Dijkstra houdt dinsdag 18 februari om 14.30 uur een lezing in de Doopsgezinde kerk te Broek op Langedijk (Dorpsstraat 202) over de Stichting Promotie Hulptransporten naar Roemenië en Bulgarije

De Stichting Promotie verstrekt directe humanitaire hulp aan de Bulgaarse en Roemeense bevolking. Kleding, voedselpakketten, medicijnen, verbandstoffen en dekens zijn daar enkele voorbeelden van.

Tevens probeert de stichting structurele hulp te verlenen om de levensstandaard van de bevolking duurzaam te verhogen. De stichting houdt zich daarbij onder andere bezig met het opnieuw inrichten van scholen en tehuizen, het leveren van bedden en medische apparatuur aan ziekenhuizen en het verstrekken van gereedschap en onderdelen aan ambachtslieden.

De kracht van deze organisatie is dat het hele traject – van inzamelen tot en met afleveren van de goederen – in eigen hand wordt gehouden. Deze vorm van directe hulp garandeert het beste resultaat. Het inzamelen, sorteren en opslaan van de goederen maar ook het uitvoeren van de transporten geschiedt door vrijwilligers. Voor dat laatste zijn onze vrijwilligers/chauffeurs soms twee weken onder weg. De laatste jaren zijn er minstens 40 hulptransporten (dat is dus vrijwel elke week een vrachtauto) met ruim 600 ton hulpgoederen naar de door de stichting geselecteerde projecten. Vele kansarme Oost-Europeanen ontvangen (mede) door deze stichting de noodzakelijke hulp om te overleven.

De toegang tot de lezing is gratis. Iedereen is welkom.

Marsha Bakker
Meer berichten