(Foto: Theo Annes 06 53328812)

Extra prijs bij uitreiking Martin Neesen prijs

LANGEDIJK - Sinds 2016 kent Stichting Lief Langedijk de Martin Neesen Prijs toe aan een Langedijker persoon of organisatie die zich inzet voor maatschappelijke verbinding.

Ook dit jaar vindt deze prijsuitreiking plaats op vrijdag 20 maart tijdens het Lief Langedijk Concert in de Allemanskerk. Maar omdat deze uitreiking voor de vijfde keer plaatsvindt heeft de stichting een extra prijs toegevoegd. Deze Aanmoedigingsprijs gaat naar die organisatie of persoon welke al heel goed bezig is binnen het maatschappelijk veld en een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Deze extra prijs zal eens in de vijf jaar uitgereikt worden.

Martin Neesen

Martin Neesen (1941-2015) stond alom bekend als een man die verbanden kon smeden, verbindingen legde en contact met en tussen mensen als belangrijkste drijfveer had. Als vakbondsbestuurder kwam hij op voor de belangen van de werknemers en bleek over een lange adem te beschikken hetgeen dan ook menig succes opleverde. Binnen de Industriebond FNV en later FNV Bondgenoten werd hij dan ook zeer gewaardeerd. Hoewel zijn standplaats Amsterdam was, ging hij in Langedijk wonen. Hier heeft hij altijd veel aandacht gehad voor onze gemeenschap. Hij was vrijwilliger in diverse Langedijker organisaties en stond, samen met zijn vrouw Marieke, aan de basis van Lief Langedijk en de Stichting Lief Langedijk. Na zijn overlijden werd als eerbetoon aan deze markante man de Martin Neesen Prijs in 2016 voor het eerst uitgereikt. Dit is een belangrijk onderdeel van het Lief Langedijk Concert.

Prijzen

De Martin Neesen Prijs bestaat jaarlijks uit een prachtige glazen bokaal (ontworpen en uitgevoerd door Marije Wolfswinkel van Lichtraamwerk) en een geldprijs van 10.000 euro. De geldprijs moet binnen een jaar worden besteed aan een project in Langedijk dat de Langedijker samenleving ook weer samenbindt. Vorige winnaars waren: Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde (Voedselhulp Langedijk), St. Veldzorg Oosterdel, St. Hart van Oudkarspel en St. Wonen Plus Welzijn Langedijk. Tijdens het Lief Langedijk Concert wordt bekend gemaakt wie dit jaar als vijfde deze prijs in ontvangst mag nemen. Genomineerd zijn in willekeurige volgorde: St. Langedijk Waterrijk, St. Kinderboerderij Jong Leven en St. Vrienden van de Sint.

Winnaars nog geheim

De Aanmoedigingsprijs staat los hiervan en zal dus eens in de vijf jaar uitgereikt worden. Initiatiefneemster Marieke Neesen wil de naam van de winnaars van de twee prijzen nog niet prijsgeven: 'Dat horen jullie wel tijdens het Lief Langedijk Concert op vrijdag 20 maart. Het is overigens de eerste keer dat het concert op vrijdagavond plaatsvindt. Het wordt ook dit jaar weer een heel spektakel in de Allemanskerk!'

www.lieflangedijk.nl

Marsha Bakker
Meer berichten