(Foto: Theo Annes 06 53328812)

Toneelvereniging Spot '70 viert jubileum met speciale voorstelling

WARMENHUIZEN - De maanden maart en april zullen in Warmenhuizen in het teken van toneel staan. De bekende toneelvereniging Spot'70 bestaat immers al 50 jaar en dat zal uitgebreid gevierd gaan worden. Spot viert dit jubileum groots met een theaterroute, met maar liefs 13 voorstellingen! Opvallend hierbij is dat de scenes op verschillende locaties gespeeld zullen worden, de toeschouwers zullen zich dan ook 5 keer per avond moeten verplaatsen! Iedere scene heeft zijn eigen karakter, variërend van verstilt, absurdistisch tot humoristisch. Ook vele Langedijkers zullen dit spektakel willen zien. De titel van deze prachtige jubileumroute is 'Vanaf hier´.

Enthousiast

Toneelvereniging Spot'70 bestaat, naast zij die het licht, decor en geluid verzorgen, uit 20 spelers. Het enthousiasme is groot en wekelijks wordt hard gerepeteerd om tot een optimaal resultaat te komen. Voorzitter Astrid Stam-Tesselaar en pr-man Frans Stam vertellen trots over hun vereniging, waar ze beiden al 42 jaar lid van zijn. Ook zij spelen dit jaar weer mee. 'Omdat het een jubileumjaar is spelen we dus op verschillende locaties verdeeld in het dorp. De toeschouwers zullen zich dan ook moeten kunnen verplaatsen, maar de locaties liggen niet ver van elkaar.', aldus Frans terwijl Astrid bezig is laarzen, nodig voor de foto van de flyer, te herstellen. 'Je moet je dus wel redelijk kunnen verplaatsen, dat is voor mensen in een rolstoel nu helaas niet mogelijk.' Het dorpshuis is iedere avond het startpunt, vandaar de naam van dit jubileum 'Vanaf hier'.

Zelfwerkzaamheid

De toneelvereniging doet alles zelf. Decor, kleding, productie. De tekst en regie is in handen van Kitty Relleke. Speciale muziek gecomponeerd en uitgevoerd door Jantje van der Wurff. Frans Stam hoopt iedere avond 150 toeschouwers te mogen begroeten, zodat aan het einde van de reeks bijna 2000 mensen deze theaterroute hebben kunnen meemaken.

De speeldata zijn: 20, 21, 22, 25, 26, 27, 28, 29 maart en 1,2,3,4, en 5 april. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kosten 12 euro ( CJP en 65+ 10 euro, donateurs 4 euro). Voor meer info en het reserveren van kaarten ga naar: www.spot'70.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten