Het jeugdbestuur van LSVV, Van rechts naar links: Maarten Steffers, Paul van Uitert, Marco Bakkum en Raymond Bruin.
Het jeugdbestuur van LSVV, Van rechts naar links: Maarten Steffers, Paul van Uitert, Marco Bakkum en Raymond Bruin. ((Foto: Theo Annes).)

LSVV is trots op de jeugdafdeling

ZUID-SCHARWOUDE – Met ruim dertig jeugdelftallen is het ieder weekend een drukte van belang op het complex van voetbalvereniging LSVV. Vooral de zaterdag komen tientallen jongens en meisjes in het geel blauwe tenue hun wedstrijdje spelen.

Paul van Uitert, al jarenlang lid van LSVV, heeft de laatste jaren als voorzitter van de jeugdcommissie een dankbare taak. De jeugdcommissie bestaat verder uit de hoofdleiders van de diverse leeftijdscategorieën: Geert-Wim Kuin (JO16 t/m 19), Raymond Bruin (JO14/15), Marco Bakkum (JO12/13), Jorrit Mol (JO10/11), Maarten Steffens (mini's) en Gert-Jan van Diepen (meisjes). Gesteund door een heel leger van begeleiders kunnen de spelers ongedwongen hun beste beentje voorzetten.

Van Uitert: ''Ik begon op m'n achtste te voetballen. In eerste instantie in lagere elftallen en pas op mijn veertiende kwam ik in een selectieteam terecht. Toen ging het snel en via de A1 bereikte ik de selectie en speelde zo'n kleine vijftien jaar in het eerste en tweede elftal. Met het eerste een keer een promotie en een degradatie meegemaakt. Daarna heb ik nog in een vriendenteam gespeeld. Enkele jaren terug werd ik gevraagd of ik in het veteranenelftal van DTS wilde spelen en dat heb ik twee seizoenen gedaan en daarna weer teruggekeerd bij LSVV. Toen mijn kinderen bij LSVV gingen voetballen, werd ik eerst leider van een team en vervolgens lid van het jeugdbestuur. Later kwam de functie van voorzitter vacant, en ben ik daar ingestapt. En met veel plezier, want samen met al die vrijwilligers, begeleiders en trainers hebben we alles prima op de rit.''

Mini's

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een uitspraak die voor voetbalvereniging LSVV zeer belangrijk is en waar de nodige aandacht naar uitgaat. LSVV wil een vereniging zijn die haar jeugdleden, hun ouders en de betrokken vrijwilligers plezier en een goed georganiseerde sportbeleving kan bieden. Naast meisjes, jongens en G-voetbal, kent LSVV ook een grote groep mini's. Het is een prachtig gezicht als de allerkleinsten op een kluitje vechten om de bal en met veel inzet proberen om te scoren. De mini's staan onder supervisie van hoofdleider Maarten Steffens. Heeft zelf nooit gespeeld maar kwam vijf seizoenen geleden naar het LSVV-complex en was meteen verkocht. ''Het is ook leuk dat met deze groep ook wedstrijdjes van drie keer tien minuten worden gespeeld. Door inbreng van trainer Sip Molenaar wordt heel voorzichtig wat oefenstof toegepast en na enige tijd zie je dat dit vruchten afwerpt. We spelen niet alleen tegen Langedijker clubs maar gaan soms ook spelen buiten de regio. De spelers worden begeleid door vrijwilligers en ouders.'' De mini's trainen iedere week en zaterdags zijn de wedstrijdjes en in de wintermaanden is de sporthal het domein van de mini's.

Meisjes

''Er spelen ook steeds meer meisjes bij ons,'' vervolgt Paul. ''Helaas hebben we vaak te kort meisjes om een heel team samen te stellen, maar de meisjes spelen nu in de jongensteams en dat gaat prima. Een van de meisjes die bij ons heeft gespeeld is Daphne van Domselaar. Zij is keeper en speelt nu bij FC Twente. Verder proberen we ook het G-voetbal van de grond te krijgen. Voor spelers van tien tot achttien jaar. In die groepering kunnen we nog wel nieuwe leden gebruiken, zodat we in de toekomst als compleet elftal in de speciale G-competitie mee kunnen spelen. De spelers trainen iedere vrijdag.'' Voor de jeugd wordt daarnaast veel activiteiten georganiseerd. Aan het eind van het jaar wordt het Oudejaarstoernooi gehouden. Een tweedaags evenement waar alle jeugdleden aan mee mogen doen. ''En aan het eind van seizoen houden we een open dag waar ouders met hun kinderen van harte welkom zijn. Verder hebben we dit seizoen een Mix-toernooi op het veld en een FIFA-toernooi georganiseerd.''

De redactie van het Langedijker Nieuwsblad zet de komende tijd de voetbalverenigingen uit de gemeente Langedijk in het zonnetje. Volgende week is DTS aan de beurt.

Ruud de Waard
Meer berichten