(Foto: Theo Annes)

Leerlingen uit Langedijk en Heerhugowaard met elkaar in debat

LANGEDIJK/ HEERHUGOWAARD - Gisteravond gingen leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Langedijk en Heerhugowaard in de Jongerengemeenteraad met elkaar in debat.

Het debat ging over een tweetal onderwerpen: een discussieonderwerp over de inrichting van het hart van de nieuwe gemeente en een motieonderwerp over hoe de politiek interessanter kan worden voor jongeren. Leerlingen van het Jan Arentzs en het Han Fortmann (Trinitas College) probeerden door te discussiëren en het indienen en verdedigen van moties, een meerderheid in de raad te krijgen. Op deze manier komen jongeren vroegtijdig en op een leuke manier in contact met de lokale politiek en ervaren ze wat er allemaal bij een politiek besluit komt kijken.
Burgemeester Leontien Kompier zat de Jongerengemeenteraad voor. Statenlid voor de provincie Noord-Holland, Marcel Steeman, was voorzitter van een jury die na afloop de beste debater (Daan Pheijffer) en de beste fractie (Jan Arentsz Langedijk) koos. Ter voorbereiding op de Jongerengemeenteraad hebben raadsleden van Heerhugowaard en Langedijk les gegeven op de deelnemende scholen, helpen zij de leerlingen met het opstellen van moties en waren uiteraard aanwezig op de avond zelf om de leerlingen bij hun raadsvergadering te ondersteunen.

Marsha Bakker
Meer berichten