Vlnr: Jeroen, Lex en Ed
Vlnr: Jeroen, Lex en Ed ((Foto: aangeleverd))

Lex Jongewaard en Jeroen Bos in training bij tompoucenbakker Ed Jonker

LANGEDIJK - Zondag 15 maart wordt de zesde editie van de Hollandse 100 gehouden. Een oer-Hollandse winter duatlon waarbij de deelnemers 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Lymph&Co.

Deze stichting zet zich in voor meer onderzoek naar lymfeklierkanker. In 2015 ontmoetten Jeroen Bos en Lex Jongewaard elkaar tijdens een revalidatietraject bij de fysiotherapeut. Beide herstellende van lymfeklierkanker werkten daar hard aan hun fysieke gestel. Dat was ook het moment dat ze hoorden van De Hollandse 100. Jeroen: "Voor mij was dat zo'n moment van 1+1=3. We besloten ons aan te melden als team en al snel sloten familieleden en vrienden zich bij ons aan. Het is een geweldig evenement waarbij het voor ons vooral draait om plezier en saamhorigheid. Dit jaar bestaat ons team uit maar liefst 28 deelnemers." Bakker Ed Jonker van Bakkerij Jonker besloot team Bos en Jongewaard een handje te helpen. Niet door mee te gaan sporten, maar door een tompoucen sponsoractie op touw te zetten. Lex: "We doen dit jaar voor de vijfde keer mee en elk jaar proberen we ludieke acties te verzinnen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Naast een spinningmarathon die zondag 1 maart plaatsvindt bij Aerofit in Noord-Scharwoude, gaan we samen met bakker Ed Jonker duizenden tompoucen bakken om zoveel mogelijk geld op te halen."

Ed: "Natuurlijk doen mijn banketbakkers en ik mee met dit geweldige initiatief. Mensen, en zeker ook lokale bedrijven, kunnen voor slechts € 10,- vijf tompoucen kopen. Dit kan via www.bakkerijjonker.nl. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Lymph&Co.

Zondag 8 maart kunnen de tompoucen tussen 09.00 en 14.00 uur opgehaald worden bij Slijptechniek Jongewaard aan de Oester 22 te Noord-Scharwoude. Voor bedrijven binnen een straal van 10 kilometer van Langedijk worden de tompoucen maandag 9 maart vers gemaakt en bezorgd.

Marsha Bakker
Meer berichten