De leerlingenraad van de Paus Johannesschool hielp graag mee met de vervanging van de gasverwarming.
De leerlingenraad van de Paus Johannesschool hielp graag mee met de vervanging van de gasverwarming. ((Foto: Theo Annes))

Paus Johannes helpt kinderboerderij van het gas af

SINT PANCRAS - De leerlingenraad van de Paus Johannesschool moest een goed doel bedenken om de opbrengst van de gehouden sponsorloop aan te schenken. Er zijn natuurlijk heel wat goede doelen te bedenken, maar kinderboerderij Jong Leven helpen aan infraroodlampen, voldeed aan álle eisen. 

De kinderboerderij is leuk, dieren zijn lief, het wordt gerund door vrijwilligers dus er is altijd behoefte aan geld én er werd nog steeds gasverwarming gebruikt in de vergaderzaal en activiteitenruimte. Niet zo goed voor het milieu dus!

Donderdag hielpen de leerlingen van de leerlingenraad mee met de verwijdering van de oude gaskachels.  Met het schenken van nieuwe infraroodlampen aan Jong leven zijn er meerdere vliegen in één klap geslagen, iedereen blij! Door de infraroodlampen zit de kinderboerderij er voortaan lekker warm bij en is het nog leuker voor de kids om er te knutselen en andere activiteiten te doen. Ook het milieu wordt er beter van, want de infraroodlampen geven meer warmte af en verbruiken minder stroom. De PJS is van plan nog veel meer van deze acties te organiseren vanuit de PJS foundation.

Marsha Bakker
Meer berichten