Fabian Postma Fotografie

KaasPop Alkmaar smaakt naar meer

ALKMAAR - Na een zeer geslaagde eerste editie van KaasPop Alkmaar in 2019 heeft de organisatie van Alkmaar Entertainment B.V. besloten hier een gevolg aan te geven.

Martijn Vree en Peter Wouters van Alkmaar Entertainment: "Met name de reacties tijdens en na het festival van bezoekers, artiesten en het management van artiesten dat alles tot in de puntjes verzorgd was, en er zo'n goede sfeer hing, heeft ons gesterkt om een nieuwe editie te organiseren."

Halverwege 2018 ontstond het idee om in Alkmaar een kleinschalig pop / rock buitenfestival te organiseren met lokale artiesten en bands omdat er op dat vlak weinig te doen was in deze omgeving. "Alkmaar, de stad van de kaas, daar moeten we wat mee doen. Paas werd al snel Kaas wat weer resulteerde in KaasPop Alkmaar. Naam bedacht, ingeschreven bij de Kamer van koophandel en we konden beginnen." Er werden bands benaderd en vastgelegd maar de wens was om ook wat meer bekende artiesten aan de line-up toe te voegen en grootser uit te pakken. "Mede doordat we nog maar vier maanden hadden, en de meeste artiesten al ruim van te voren geboekt zijn, heeft het voor heel wat hoofdbrekens gezorgd. Maar door goede contacten met de boekingskantoren en veel puzzelen kwamen we toch tot een line-up om trots op te zijn. Zo wisten wij Waylon, Jett Rebel, Wulf, The Wild Romance en Navarone te strikken als hoofdacts, aangevuld met lokale bands als Sway, Charmless I & Uncle Harry's Punch! En wat eerst in een 'tentje' gehouden zou worden, werd uiteindelijk een gigantisch grote tent met twee podia tegenover elkaar, zodat als ze op het ene podium aan het spelen waren, het andere podium konden ombouwen en de bezoekers dus continu vermaakt werden zonder lange pauzes."

Een eerste editie om trots op te zijn wat duidelijk smaakt naar meer! Wederom met een line-up om trots op te zijn. Met als hoofdact BLØF, aangevuld met Lange Frans & Baas B + band, Nederpop All Stars met Henk Westbroek (Het Goede Doel) en Erik Mesie (Toontje Lager), Son Mieux, The Sting, Uncle Harry's Punch en een surprise act.

Ook dit jaar zal er een split-produktie plaatsvinden, zaterdag 11 april KaasPop Alkmaar en zondag 12 april het dancefestival Victorious met Chuckie, La Fuente, Ruben Vitalis, Harrie Snijders B2B Elias Chainboy, Diaz & Bruno, DJ Mem en meer…

Info: www.kaaspopalkmaar.nl of www.victoriousalkmaar.nl en check de Facebookpagina!

Marsha Bakker
Meer berichten