(Foto: Mark Kroon)

10 vragen aan Mark Kroon

Vraag van Dick IJff aan Mark Kroon: Hoe zie jij de ontwikkelingen in de horeca in de toekomst? Het lijkt wel of de horeca zich opnieuw moet uitvinden qua verdienmodel.

Door de betutteling en de steeds strenger wordende regelgeving ben je genoodzaakt om in oplossingen te denken. De horeca heeft al veel voor zijn kiezen gekregen en het einde is nog niet in zicht. Ze willen nu de terrassen rookvrij hebben en ze hebben het er al over om de leeftijdgrens van alcohol nog verder omhoog te schroeven. We moeten dus ondernemen op de regelgeving en dat is niet altijd even makkelijk. Maar toch zie ik de toekomst van de horeca in Langedijk positief tegemoet, we hebben stuk voor stuk goede horeca op het dorp en door het diverse aanbod is er voor iedereen wel wat wils. Je hoeft dus niet meer van het dorp af om eens lekker te gaan eten of te gaan borrelen.

Wie bent u?

Mijn naam is Mark Kroon en ben een van de van de twee uitbaters van De Roode Leeuw.

Van wie bent dr ien?

Mijn vader is Kees Kroon en mijn moeder is Annet Kroon.

Wat heeft u met dit dorp?

Sinds ik uitbater ben van De Roode Leeuw heb ik heel veel met het dorp gekregen. Het is een prachtig dorp met veel water en gezelligheid. Alle voorzieningen zijn aanwezig en het dorp is rijk aan de vele ondernemers. Zeker iets om trots op te zijn.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Voor mij zelf is dat De Roode Leeuw, elke dag kan ik nog genieten van de prachtige monumentale gevel. Doordat ik veel mensen hier heb leren kennen en een mooie band met iedereen heb gekregen is dit de plek van Langedijk die voor mij het mooist is.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Na er jaren zelf te zijn geweest en hem nu dit jaar voor de vijfde keer zelf te mogen organiseren is de Kermis in Zuid-Scharwoude toch wel de mooiste tot nu toe.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Dan zou ik samen kijken met de horeca hoe we het voor de jeugd wat beter kunnen maken. En dan met name voor de groep van 15 tot en met 17 jaar. Voor de leeftijdsverhoging van alcoholgebruik was het niet zo'n probleem, alleen nu kan je als uitbater niet veel voor ze doen zonder dat het geld kost. Daarin zou ik als burgemeester wel wat gaan veranderen.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Geniet van het leven.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat de betrokkenheid en samenhorigheid zoals die er nu is, er altijd zal blijven.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat zou u hem willen vragen?

Mijn opvolger is Piet De Geus van Bouwbedrijf De Geus. Hoe zie jij de toekomst van de voetbalverenigingen in Langedijk?

Marsha Bakker
Meer berichten