(Foto: )

Hogere Dangraden bij Judoschool EBI-Sports

REGIO - In Beverwijk werden zaterdag de Dan examens judo georganiseerd.

Als je de bruine band hebt behaald op je judoclub mag je na één jaar op voor je zwarte band. Dan moet je een technisch examen laten zien bij de Judobond. Dat houdt in worpen en grondtechnieken en kata, tenzij je je 100 wedstrijdpunten hebt behaald.

Stan Pouw, oud jeugdjudoka van EBI-Sports kwam na de zomervakantie weer terug op het oude honk met de vraag of EBI-Sports hem wilde begeleiden om de zwarte band te halen naast zijn wedstrijd judocarrière bij Kenamju in Haarlem. Hij nam ook zijn trainingsmaatje, Samir van Stade uit Haarlem mee naar Langedijk om samen te gaan trainen voor de zwarte band. En dat werd zaterdag, na een heel mooi examen van beide judoka's, waarbij Stan de hoogste cijfers van de dag kreeg, beloond met de zwarte band.

Ook moest Robin Versteegh, trainer bij EBI-Sports, examen doen maar dan voor zijn tweede zwarte band. Hij moest deze dag twee kata's laten zien en de worpen en grondtechnieken. Na extra trainingsuren bij Hajime in Alkmaar en Eric Bos in Grootebroek werd hij na een mooie demonstratie door de driekoppige jury beloond met mooie cijfers is hij nu tweede Dan houder.

Op de zondag ging het jeugdteam voor de WFJC naar Randers in Broek op Langedijk en daar werd het driemaal de score van 10-8 en helaas deze keer maar één keer in het voordeel van EBI-Sports. Met nog één wedstrijdronde te gaan is het mega spannend in de eerste klasse en vallen alle beslissingen in maart bij de finale ronde.

Het team bestond deze keer uit: Nova Klaver, Dean Schelvis, Huub van Oppen, Sem Sikking, Stijn Rempt, Rens Pronk, Denys Bremmers en Bart van Duin.

Voor meer informatie over de Judolessen of Bootcamp bij EBI-Sports in Langedijk of Tuitjenhorn kun je bellen met hoofdtrainer Frank op 06-51807361.

Marsha Bakker
Meer berichten