(Foto: Piet de Geus)

10 vragen aan Piet de Geus

De vraag van Mark Kroon: Hoe zie jij de toekomst van de voetbalverenigingen in Langedijk?

Nu hebben alle vier de clubs bestaansrecht, maar ik weet niet of dat zo blijft. Op termijn zou het kunnen dat er gepraat moet worden over een fusie van twee of meerdere clubs. Hier zou ik zelf positief in staan.

Wie bent u?

Ik ben Piet de Geus en ben eigenaar van De Geus Bouw in Broek op Langedijk.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben er ien van Cees de Geus en Kitty Kostelijk.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben opgegroeid aan de Dijk in Broek op Langedijk en woon al mijn hele leven in het mooie dorp Langedijk. Van jongs af aan ben ik betrokken bij de vele sociale en sportieve activiteiten in dit dorp. Daarnaast is ons bedrijf al 108 jaar gevestigd in Broek op Langedijk en dat zegt natuurlijk genoeg.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het Duizend Eilandenrijk vind ik uniek in onze gemeente.

Als ik tijd heb mag ik hier graag doorheen varen en kan ik genieten van de mooie plekken als het Oosterdel, de Achterburggracht, de Broekerveiling, etc.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Ik heb veel mooie herinneringen aan dit dorp, maar als ik er wat uit moet lichten zijn dat bijvoorbeeld de sportieve evenementen uit mijn jeugd zoals de Langedijker Superstars en de vele beddenraces die ik heb gelopen met vrienden.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Als ik het voor het zeggen had, zou ik de infrastructuur en bereikbaarheid in en om Langedijk aanpakken.

Zoals een tunnelbak bij het kruispunt Noord-Scharwoude/ Oudkarspel om deze kernen te verbinden, maar ook om het verkeer beter door te laten stromen en de veiligheid te waarborgen.

Waar ons bedrijf en veel andere weggebruikers hinder van ondervinden, is de ontsluiting van de uitvalsweg in Broek op Langedijk. Hier staan wij dagelijks vast, het wordt met de dag erger. Een optie is alsnog omleiden naar de Nelson Mandelabrug op de Beverkoog.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Geniet van het leven en blijf jezelf.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Mijn voorkeur gaat uit naar één grote gemeente met Alkmaar, uiteraard met behoud van de eigen mooie identiteit van onze huidige gemeente Langedijk en Heerhugowaard. Dit biedt iedereen grote voordelen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat zou u hem/haar willen vragen?

Mijn opvolger is De Vrienden van de Sint met als voorzitter Ton Buis. Ik draag hen een warm hart toe en ben benieuwd hoe zij de toekomst van de intocht van Sinterklaas zien.

Marsha Bakker
Meer berichten