Trees Arink, Eef Helder, Miny Hoffmann, Jannie Koster en Els Jonker.
Trees Arink, Eef Helder, Miny Hoffmann, Jannie Koster en Els Jonker. ((Foto: aangeleverd))

Langedijker dames kolfkampioenschappen weer gespeeld

LANGEDIJK - De Langedijker dames kolfkampioenschappen zijn weer gespeeld in een spannende wedstrijd.

Op vrijdagmiddag 14 en zaterdagochtend 15 februari werd de voorronde gespeeld in de zaal van Concordia in Noord- Scharwoude. De finale op zaterdagmiddag bleek voor sommige speelsters te spannend, terwijl anderen boven zichzelf uitstegen.

In de vierde klasse begon Trees Arink met 72 punten aan haar finale partij en sloeg er 36 punten bij. Ze werd daarmee eerste in haar klasse met een totaal van 108 punten. In de derde klasse begon Eef Helder met 65 punten aan de finale en sloeg er maar liefst 45 punten bij. Ze werd daardoor eerste in de derde klasse met een totaal van 110 punten.

Miny Hoffmann startte haar finale partij bij de laatste drie dames in de baan. Ze had al 86 punten staan en was een geduchte tegenstandster voor Jannie Koster en Els Jonker die met respectievelijk 84 en 87 punten de finale ingingen. Miny sloeg een partij van 43 punten en kwam op een totaalscore van 129 punten. Hiermee werd ze wel eerste in de tweede klasse.

Ada Kamp had in de voorronde 81 punten geslagen en sloeg er in de finale 43 punten bij en werd hiermee eerste in de eerste klasse.

Kampioen van 2020

Jannie Koster ging de finale in met 84 punten en sloeg er 48 punten bij. Ze kwam op een totaal van 132 punten en werd hiermee Langedijker kampioen van 2020.

Marsha Bakker
Meer berichten