(Foto: RIVM)

Aantal besmettingen Langedijk ruim verdubbeld

REGIO - Volgens de door het RIVM gepubliceerde gegevens is het aantal coronabesmettingen in Langedijk ruim verdubbeld van vijf naar twaalf besmettingen. 

In buurgemeente Heerhugowaard zijn nu vijftien mensen besmet met het coronavirus. Ook viel in onze gemeente het afgelopen etmaal de eerste dode te betreuren. 

Gisteren stond de teller in Heerhugowaard nog op tien besmette inwoners. In Alkmaar ging men van zestien naar twintig coronapatiënten. In Koggenland bleven het er vier en in Hollands Kroon kwamen er twee bij en staat het totaalaantal nu op tien.

In het hele land zijn de afgelopen 24 uur 63 mensen overleden aan het coronavirus; dat zijn er 29 meer dan een dag eerder. Het totale dodental in Nederland als gevolg van het coronavirus staat nu op 276. Het totaal aantal besmettingen in ons land is nu 5.560, 811 meer dan gisteren. Vergeleken met gisteren zijn er nog eens 265 coronapatiënten in een ziekenhuis opgenomen; in totaal zijn nu 1.495 mensen opgenomen of opgenomen geweest. "Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn", schrijft het RIVM. In totaal zijn nu 5560 mensen in Nederland positief getest op het coronavirus, 811 meer dan gisteren.

De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. De meeste positief geteste mensen komen uit de provincie Noord-Brabant (1.739), gevolgd door Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Marsha Bakker
Meer berichten