Monika Blankendaal is een crowdfundingactie gestart voor een opleiding in Zuid-Afrika.
Monika Blankendaal is een crowdfundingactie gestart voor een opleiding in Zuid-Afrika. ((Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA))

Monika Blankendaal start crowdfundingactie

LANGEDIJK - De 46-jarige Monika Blankendaal uit Langedijk kent u wellicht van Blankendaal Bloemdecoratie, gevestigd in Heerhugowaard. Op het eerste gezicht een goedlachs en opgewekt type, maar achter dat 'blije masker' had ze vaak pijn. Totdat ze in aanraking kwam met een gezondheidstechniek die haar leven veranderde.

Monika vertelt: "Ik ben in aanraking gekomen met Body Stress Release doordat ik veel pijn in mijn stuit had. Ik kon niet fietsen en ik had een speciaal kussen om op de te zitten. Ik was beperkt in mijn doen en laten en had alles al geprobeerd, van fysiotherapie tot pijnstilling. Dat hielp allemaal wel, maar heel even. Totdat ik BSR onderging. Na de tweede behandeling was ik van mijn pijn af en kon ik weer doen wat ik wilde. Blijkbaar had de pijn vooral met stress te maken, dat zich uitte in lichamelijke klachten. Ik ben zo enthousiast geworden, dat ik dit ook andere mensen gun." 

Gek idee
Ze verdiepte zich in de techniek en bedacht dat ze het zelf zou willen toepassen. Monika besprak een 'gek idee' met haar man Sjon, met wie ze samen in de bloemen werkt. "De BSR opleiding wordt al 32 jaar gegeven in Zuid-Afrika, in het plaatsje Wilderniss. Belachelijk ver weg natuurlijk, maar wat zou het gaaf zijn als ik daar de opleiding zou kunnen volgen... Tot mijn verbazing zei Sjon meteen: 'Ga ervoor!' Dus het lijkt erop dat een grote droom voor mij uit gaat komen! Ik ga eind april voor vijf maanden naar Zuid-Afrika en kom terug als BSR-practitioner! Zodra het kan wil ik een praktijk in Langedijk starten. Sjon gaat overigens gewoon door met Blankendaal Bloemdecoratie."
100x100
Nog één klein detail: hoe komt ze aan het geld... "Om dit project te realiseren heb ik 100 mensen nodig die 100 euro willen investeren. Daarvoor ben ik een crowdfundingactie gestart, zodat ik het bedrag voor de opleiding en inwoning voor die tijd kan bekostigen. Maar mensen krijgen er wel twee BSR behandelingen voor terug. U investeert dus niet alleen in mij, maar ook in uw eigen gezondheid!" U kunt Monika, en uzelf wellicht, helpen door € 100,- over te maken op rekeningnummer NL98INGB0666276803 t.n.v.  MAM Blankendaal- Snoek met een vermelding van uw naam, telefoonnummer of e-mailadres. In een blog houdt Monika iedereen op de hoogte van haar actie, en haar reis is hier straks ook te volgen: monikablankendaal.nl. 

Marsha Bakker
Meer berichten