LSVV start als eerste voetbalvereniging in Langedijk een G-team. Vlnr Sietse Voskuyl en Barry van Stroe
LSVV start als eerste voetbalvereniging in Langedijk een G-team. Vlnr Sietse Voskuyl en Barry van Stroe ((Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA))

LSVV start met trainingsgroep G-voetbal

NOORD-SCHARWOUDE - Voetbal is volkssport nummer 1, het zit verankerd in onze maatschappij. Om voetbal voor zoveel mogelijk kinderen mogelijk te maken start LSVV volgende maand een jeugdtrainingsgroep voor G-voetballers.

Jonge sportievelingen in de leeftijd van circa 11-18 jaar kunnen, onder begeleiding van begeleiders Sietse Voskuyl en Barry van Stroe, ervaren of voetbal de sport is die bij ze past. "LSVV werd bewust gemaakt van de behoefte in Langedijk voor G-voetbal door een tweetal betrokken ouders. Na een aantal gesprekken en overwegingen binnen de huidige LSVV organisatie is besloten om deze activiteit, nog niet aanwezig binnen de gemeente Langedijk, speciaal voor de jeugd bij LSVV op te gaan zetten", aldus Barry van Stroe.

Sietse Voskuyl vult aan: "Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking. Net net als bij het gewone voetbal, gaat het bij G-voetbal om plezier, een bal, een speelveld, een aantal regels en twee doelen! Daarnaast staat er bij LSVV een super goede en gemotiveerde jeugdorganisatie waar een extra persoon voor G-voetbal zo bij aan kan sluiten."

Vanuit de KNVB en Fonds Gehandicaptensport wordt de spreiding van G-voetbal over alle gemeentes gestimuleerd. Binnen de gemeente Langedijk wordt dit mogelijk gemaakt bij LSVV. Naast een paar specifieke aanpassingen, bij aanwezigheid van speciale beperkingen die aandacht behoeven in de begeleiding, zal er niet te veel worden aangepast.  

De G begeleiders die de trainingsgroep gaan begeleiden hebben ervaring in het omgaan met kinderen met bepaalde beperkingen waardoor ze moeite hebben in een regulier team of reguliere competitie. Begeleiding, aantal en ervaring, is uiteraard zeer belangrijk bij het opzetten van een G-voetbalactiviteit. "Er is, vooruitlopend op de activiteiten bij LSVV, uitgebreid contact geweest met verenigingen met meer ervaring met G-voetbal. Dit is met name bij sv WMC en sv Koedijk geweest. Deze verenigingen vervullen een mooie rol in het G-voetbal binnen de gemeenten Heerhugowaard en Alkmaar. Daarnaast hebben we met een adviseur van de KNVB G afdeling gesproken en hebben binnen onze overleg structuur iemand met 10 jaar ervaring in de G competitie die wij om advies kunnen vragen", aldus Voskuyl.

Met de opzet van deze trainingsgroep en hopelijk vervolgens het deelnemen aan de competitie voor G-teams hoopt LSVV, samen met de initiatiefnemers van deze ontwikkeling, een langdurige gelegenheid te kunnen bieden aan kinderen met een beperking. Van Stroe: "Hopelijk halen zij, samen met hun ouders en met ons, heel veel plezier uit de mooie voetbalsport en vinden ze een vast plek binnen LSVV. Wanneer er voldoende animo en enthousiasme voor de trainingsgroep is en natuurlijk de kinderen zelf, gaan we zeker proberen om mee te draaien in de KNVB G-competitie."

Contact
Alle informatie over de trainingsgroep G-Voetbal bij LSVV kan per mail: gvoetbal@lsvv.nl of tel.

Marsha Bakker
Meer berichten