(Foto: aangeleverd)

Zwembad de Bever doet mee met Nederland Doet

LANGEDIJK - Op vrijdag 15 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Zwembad de Bever wordt geholpen door de NH 1816 en twee particuliere vrijwilligers.

Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin.

Bij de Bever wordt er geschilderd en schoongemaakt. "Samen gaat het veel sneller en het is veel gezelliger", aldus Petra Kaan van het zwembad. "Er werken bij ons niet zoveel mannen en wij komen dus wel eens wat kracht te kort voor de zwaardere klussen. Op de NL Doet dag zijn we met veel mensen en vele handen maken licht werk."

Dit jaar krijgt zwembad de Bever hulp van tien personen van de NH 1816. Het personeel is reuze blij met zoveel hulp en zorgt uiteraard voor een heerlijke lunch en wat lekkers bij de koffie. "Via Jol Oudieplas is er al contact gelegd om eind maart een zaterdag te komen helpen. En dan hebben we ook nog de tuinploeg die al een aantal zaterdagen is wezen snoeien en iedere woensdagavond komt helpen en alle voor de hand liggende klussen voor ons zwembad op knapt. De Bever is heel blij met al die hulp."

Marsha Bakker
Meer berichten