(Foto: Wim Scholman)

Hans Weder behaalt mooie elfde pek op rally

BROEK OP LANGEDIJK - Langedijker Hans Weder ging vroeger al met zijn kinderen kijken en nu deed hij zelf mee aan de strandrally op 24 en 25 maart in IJmuiden. Deze auto is gebouwd om Dakar te rijden Voor Hans en Bob Tromp was het de derde keer dat ze meededen. Het eerste jaar reden ze in de T2 klasse en toen werd de tweede plaats behaald. Het tweede jaar vielen ze uit door veel pech aan de auto. Dit jaar was de derde keer en werd een knappe elfde plek behaald.

Dakar

Hans: "We reden deze keer met een nieuwe auto en nu in een klasse hoger dan de jaren hiervoor. Deze auto is echt gebouwd om de Dakar te rijden. Alleen komen wij daar niet aan toe. Dat is echt onbetaalbaar. Mijn droom is om de rally van Bulgarije te rijden in september. Daar is deze auto perfect voor geschikt. Bob was deze rally voor het laatst navigator bij mij in de auto. Hij heeft zelf een rally auto gekocht waar hij wedstrijden mee wil gaan rijden. Mijn volgende rally rijd ik in mei. Deze ELE rally vindt vlakbij Eindhoven plaats. Vorig jaar stonden er 25000 mensen te kijken. Geweldig!"

Op de kaart

Hans is dik tevreden met de prestatie.

"Op plek 11 rijden met deze auto is goed, want in de top tien zitten de 'echte mannen' die wel Dakar rijden. Wij zijn dan toch maar een klein hobbyteam. Maar dat maakt het plezier er niet minder om. We zetten bovendien Langedijk op de kaart. Deze zomer komen diverse rallyteams een Langedijker rondvaart maken. Ik vaar ze rond en zal veel over ons mooie dorp vertellen."

Marsha Bakker
Meer berichten