(Foto: Reinout Bakker)

10 vragen aan... Reinout Bakker

De vraag van Theo aan Reinout:

Hoe kijk jij in deze moderne tijd aan tegen ondernemen in het algemeen en tegen garagebedrijven in het bijzonder? Hoe ga je om met allerlei ontwikkelingen als het overschakelen naar elektrische auto's, de richtlijnen voor CO2-emissie en andere milieueisen?

Antwoord:

Er verandert veel in deze tijd bij de garagebedrijven. Er komen steeds meer elektrische auto's. Dit betekent een andere manier van onderhoud en reparatie. We zullen geïnteresseerd en scherp moet blijven om met alle ontwikkelingen mee te kunnen blijven gaan. Steeds meer gaat digitaal, voor zowel voor oud als jong. Ik kijk met een open blik naar de toekomst.

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Reinout Bakker en ik ben 25 jaar. Mijn vriendin heet Debby. Ook zij is zelfstandig ondernemer, zij is styliste en maakt mooie bloemenarrangementen. Sinds 1 januari ben ik de eigenaar van de werkplaats van Autoservice Bakker in Noord-Scharwoude. De werkplaats run ik samen met vijf monteurs en een medewerkster voor de administratie. Daarvoor heb ik als ZZP-er bij diverse garagebedrijven in de werkplaats gewerkt. Bij deze garagebedrijven heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan.

Van wie bent u d'r ien?

Mijn ouders zijn Theo en Reinanda Bakker. Zij zijn 32 jaar geleden begonnen met Autoservice Bakker en ik vind het mooi dat ik nu de werkplaats, samen met mijn team, voort kan zetten. Ik heb altijd veel steun van mijn ouders gehad en daar ben ik blij mee.

Wat heeft u met Langedijk?

Ik ben geboren in Zuid-Scharwoude op de Rietvoorn. Ik zat op De Duizend Eilanden school. Leren vond ik niet zo leuk, ik was liever thuis bezig met mijn hobby's. Als kind was ik al aan het sleutelen. Na de basisschool ging ik naar het PCC aan de Vondelstraat in Alkmaar. Daar volgde ik de opleiding tot automonteur. Ook ben ik keeper geweest bij voetbalvereniging LSVV. Op mijn 15e ben ik verhuisd naar Heerhugowaard.

De mooiste plek in Langedijk?

Er zijn veel mooie plekken in Langedijk, zoals de Oostelijke Randweg waar mijn bedrijf is gevestigd. De afgelopen jaren is er veel veranderd aan de Oostelijke Randweg, er zijn nieuwe winkels gekomen. Op het voormalig veilingterrein zijn nieuwe woningen gebouwd. Ook De Koog is een mooie plek, want het derde weekend van september is hier namelijk de Zuid-Scharwouder kermis.

En de lelijkste?

De lelijkste plek in Langedijk: ik zou het niet weten. Ik weet wel dat ik het in Langedijk heel prettig wonen vond. Vandaar dat mijn vriendin en ik graag weer in Langedijk willen gaan wonen.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Het varen door Langedijk. Toen we aan de Kluizegroet woonden hadden we een eigen bootje en gingen we vaak het water op.

Als u burgemeester was, wat pakte u aan?

Ik zou het zo niet weten, ik vind Langedijk een mooie Gemeente.

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Dat ik de techniek in moest gaan, omdat ik altijd wel met iets technisch bezig was. Ik was nog heel jong toen ik al een skelter met toeters en lichten maakte. Mijn ouders gaven mij hiervoor alle ruimte.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Ik zou hiervoor graag Jack en Tineke Stet willen opgeven. Jack en Tineke Stet zijn onlangs gestopt met hun winkel aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude.

Wat wilt u ze vragen?

Wat adviseren jullie, met jullie jarenlange ervaring, aan mij en andere jonge startende ondernemers?

Marsha Bakker
Meer berichten